Odžak
Typography

dani sjecanja odzakNajavljujemo „DANE SJEĆANJA“ na žrtve drugog svjetskog rata i poraća kao i žrtve Burića štale u Garevcu koji će se proslaviti u nedjelju 26. svibnja 2013. u 11.00 sati kod Spomen kapelice Burića štale. Svetu misu i propovijed predvodit će mr. Božo Odobašić, višegodišnji profesor biblijskih znanosti na Vrhbosanskom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu.

Vlč. Božo Odobašić rođen je 8. srpnja 1942. u Novom Selu kraj Bosanskog broda, a po završetku teološkog studija za svećenika je zaređen 29. lipnja 1968. Magistrirao je u Rimu. Obnašao dužnost osobnog tajnika nadbiskupa Dr. Smiljana Franje Čekade i bio bilježnik Vrhbosanske nadbiskupske kancelarije.
Vlč. Božo se poznavao s pokojnim vlč. Nikolom Burić tako da vrlo dobro poznaje i samu situaciju stradanja žrtava Burića štale o kojimama mu je rado i često pričao naš Garevljanin vlč. Nikola.
Isto tako rado ćemo napomenuti da HKD Napredak (podružnica Odžak) i župe Doborskog dekanata organiziraju DANE SJEĆANJA 2013. Sa slijedećim  programom:

Četvrtak, 23. svibnja, 19.30: Put križa, Smrekovac-Duge Njive.
Petak, 24. svibnja, 19.00: Večer sjećanja, Centar za kulturu Odžak. (Udruga "fra Grga Vilić" drži večernje predavanje o tragediji koncem svibnja 1945. te prikazuje film sa svjedočanstvima preživjelih kao dio dokumentarnog projekta "Usmena povijest Bosanske Posavine".)
Subota, 25. svibnja, 11.00: Sv. misa na Nujića groblju (Posavska Mahala), a u 13.00 prijam za goste (Dom u Pos. Mahali).
Subota, 15. lipnja, 14.00: Odbojkaški memorijalni turnir (Posavska Mahala).
Nedjelja, 26. svibnja, 11.00: Sv. misa kod Burića štale (Garevac).

Pozivamo vas na premijeru dokumentarnog filma "Usmena povijest Bosanske Posavine" u petak, u 19 sati u Odžaku.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak