Orašje
Typography

karta posavineŠAMAC – U petak, 30. ožujka 2012. godine je u Šamcu održana 36. redovna sjednica skupštine općine Šamac. Pokrenuta je inicijativa da se u Donjem i Gornjem Hasiću izgradi spomenik za poginule s područja tih mjesta.

Inicijativa je prihvaćena i općinski je načelnik dobio zadaću formiranja Povjerenstva koje će se baviti tim problemom. Povjerenstvo će se morati nadograditi predstavnicima hrvatskog naroda, kako bi radilo po zaključku skupštine.

TOLISA – Toliški ogranak Udruge branitelja-veterana 106. oraške brigade je u subotu 31.ožujka 2012. godine održao 2. redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu. Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2011. godinu podnijeli su članovima Skupštine predsjednik ogranka Tolisa Ivo Varzić-Ivša i rizničar Joso Oršolić-Jole. Od 165 članova koliko broji ovaj ogranak nazočna je bila natpolovična većina koja je jednoglasno prihvatila podnesena izvješća. Na istoj je izraženo nezadovoljstvo odnosom načelnika općine Orašje kao i Ministra branitelja prema radu i projektima ove udruge koji su u protekle dvije godine bili prepoznatljivi, a nadasve transparentni, stoji u priopćenju iz ove udruge.

OŠTRA LUKA – Mještani Oštre Luke i ove su se godine (2012.) na Cvjetnicu prisjetiti svojih najmilijih koji su poginuli tijekom Domovinskoga rata. Kolona Križnog puta je jučer krenula bivšom prvom crtom obrane iz Špionjaka, i u molitvi i sjećanju ponovno iskazati poštovanje prema svim braniteljima koji su život izgubili braneći svoja ognjišta. Križni put je okončan kod Spomen obilježja u Oštroj Luci.

Preuzeto s radiopostaja-orasje