Trećeg dana 45. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu dodijeljeno je 18 medalja za kvalitetu izloženih proizvoda. Ocjenu kvaliteta je vršio Poljoprivredno-prehrambeni fakultet iz Sarajeva. Zlatne medalje je uručio direktor Gradačačkog sajma Hašim Šabanović, a srebrne izvršni direktor sajma Muhamed Prnjat.

Jedna od najljepših bosanskohercegovačkih regija je Posavina – omeđena rijekom Savom i planinama Motajicom, Ozrenom, Trebavom i Majevicom. Dio tog prostranstva, sjeverno od Tuzle čini i mala župa Turić. Mjesto Turić smjestilo se u ravnicama oko 10 km od Gradačca, 30-ak km od Brčkog i samo 30-ak km od granice s hrvatskim gradom Županjom.

GRADAČAC, 25. travnja 2017.- Koncelebriranom svetom misom, koju je u nazočnosti više vjernika i svećenika, ove i susjednih župa, predvodio vl. Marko Hrskanović, danas je u crkvi u Gradačcu proslavljen zaštitnik župe sv. Marko evanđelista.

Drugog dana 45. Sajma šljive u okviru kojeg se održava 1. međunarodni sajam pčelarstva u organizaciji Udruženja pčelara „Pčela“ Gradačac, dodjeljena su priznanja i medalje za kvalitetu ocijenjenih medova. Stručni žiri sastavljen od članova iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine na analizi od stotinu uzoraka meda, odlučio je da njih 88 zaslužuju da dobiju medalje. Dodijeljeno je 21 zlatna, 47 srebrnih i 20 brončanih medalja.

GRADAČAC, 13. lipnja 2017. - Svečanom procesijom i svetom misom koju je, u koncelebraciji desetak svećenika, predvodio vlč. Tomislav Ćurić, župnik župe sv. Alojzija Stjepinca iz Slavonskog Broda, u Gradačcu je proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskog.

TURIĆ, 28. kolovoza.2016.- Na mjesnom groblju u Turiću, ispred groba, sluge Božjeg, fra Lovre Milanovića, danas je služena koncelebrirana sv.misa koju je predvodio fra Gabrijel Tomić, župni vikar župe Brestovsko i duhovnik sestara klarisa.

More Articles ...