Odžak
Typography

civitas 2013Općinski načelnik, gospodin Hajrudin Hadžidedić, i predsjedatelj općinskog vijeća, gospodin Pero Radić, primili su u svojim uredima učenike sedmih i osmih razreda Osnovne škole "Vladimir Nazor" Odžak, članove sekcije Civitas koju vodi nastavnica ove škole gospođa Žaklina Pirkl.

Inače, Civitas je nevladina organizacija osnovana 1996. godine, čije uspostavljanje su inicirali Centar za građansko obrazovanje, Vijeće Europe i Agencija za informiranje Sjedinjenih Američkih Država.

Obrazovna mreža Civitasa formirana je kako bi promovirala ljudska prava, demokraciju i efikasno građanstvo.

„Projekt građanin/Ja građanin“ je praktični dio Civitas programa. Učenici su potaknuti da odaberu problem iz svoje zajednice, da istraže postojeće mjere javne politike, da razviju svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama i da kreiraju akcione planove za implementaciju svojih rješenja.

Prepoznavši sveopću problematiku javne rasvjete na području naše općine, članovi Civitasa su tijekom posjete Općini i intervjua koje su tom prigodom provodili, niz pitanja upućenih Načelniku i Predsjedatelju Vijeća, fokusirali na problem javne rasvjete.

"Kao učenici osnovne škole osjećamo i smatramo da nam je rasvjeta veoma potrebna. Naši učenici čekaju autobus u mraku, idu kućama po mraku, put od stanice do kuće je u mraku, a po neke učenike roditelji iz tih razloga redovito dolaze pored školu", istaknuli su učenici, nadajući se da će se uskoro iznaći način da se javna rasvjeta uključi, kako rekoše, barem u školskim ulicama.

Preuzeto sa: Službene stranice općine Odžak