fra Ivan RavlicPred vama je 36. broj biltena „Mir“. Ove godine smo imali prvu pričest, samo tri prvopričesnika, rijetko kada manje. Iduće godine bit će nam krizma, pa ćemo odmah početkom školske godine 2013/14. početi s vjeronaukom.

posavski planinariKada kažemo Posavina, prva je asocijacija ravnica. Nespojivo s njom, ali samo na prvi pogled je planinarenje. Dva planinarska društva, u Orašju “Čičak“ i Odžaku “Lipa“, dokazuju da i Posavina može biti uz rame s onima čije je sjedište tamo gdje su visoki planinski masivi.

Posavska vecerU sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2013. održana je Posavska večer u Mostaru na kojoj su kroz različite sadržaje predstavljeni običaji, kultura i tradicija Bosanske Posavine. Posavske večer održana je pod pokroviteljstvom Županije Posavske, Brčko Distrikta, Općina Domaljevac-Šamac, Odžak i Orašje. U ime organizatora nazočnima se obratio predsjednik Vlade Županije Posavske magistar Marijan Oršolić i izaslanica gradonačelnika

agronomiPredstavnici Federalnog zavoda za agropedalogiju uzeli su uzorke poplavljenog poljoprivrednog zemljišta zbog utvrđivanja zagađenosti nakon što se Sava povukla u svoje korito. Prošla su vremena kad su poplave iza sebe ostavljale plodno zemljište,

steven gPredstavnici američkog veleposlanstva u BiH predvođeni Stevenom Gillenom ( first Secretary Political Officer Embasssy of the United States of America) posjetili su Županiju Posavsku 21.03. 2012. Predsjednik Vlade ŽP mr.sc. Marijan Oršolić u sjedištu Vlade u Orašju primio je visoke goste. Na sastanku su bili i Raina Traicova, šef Ureda OESS-a Bijeljina, predstavnici tri općine ŽP i Civilne zaštite ŽP. Razgovaralo se o procesu deminiranja na području Županije Posavske i raspodjeli sredstava planiranih za ovu godinu.

vijece naroda rsDopredsjedavajući Vijeća naroda RS iz reda hrvatskog naroda Drago Vidović i predsjedavajući Kluba Hrvata u ovom tijelu Josip Jerković izrazili su uvjerenje da će rezultati rada ministra za izbjeglice i raseljena lica Davora Čordaša biti vidljivi i u radu nove Vlade RS.

More Articles ...