Religija
Typography

Malena zanatska radionica smještena u Srednjoj Bosni u Zavidovićima dobila je iznimnu čast da izradi stolac na kojem će sjediti papa Franjo tijekom posjeta BiH. Vlasnik ove zanatske radionice Salem Hajdarovac kaže kako tjedan dana nije mogao spavati kada je čuo da je baš njihova radnja dobila ovu veliku čast.

salem hajrovac

Stoga su se otac Salem (61.) i njegov sin Edin (33.), odmah prihvatili posla i u ponedjeljak u svojoj malenoj radionici počeli su izrađivati ovaj za njih savršeni stolac.

Sve druge narudžbe su odmah odgođene kako bi do 6. lipnja 2015., kada će Papa slaviti misu u Sarajevu izradili savršen stolac, osobito za jačanje dobrih međunacionalnih odnosa u ovoj zemlji koju je prije dva desetljeća opustošio rat.

Desetljećima ova obiteljska radionica izrađuje religiozne predmete za vjernike i  posjetitelje u bih svetištu Međugorje, kao i razne dekoracije za crkve i džamije; ali ističu da im je stolac kruna karijere.

“Iznimno sam sretan, jer raditi stolac za tako važnu osobu je nešto veliko i osobito”, kazao je Edin. Izgled stolca je tajan. Sve što su htjeli otkriti je da će upotrijebiti orahovo drvo za izradu i da će stolac nositi različite simbole, kao što je papinski grb ili simbole triju bosanskohercegovačkih katedrala.

Mjesni župnik u Zavidovićima Miro Bešlić je sa svojim župljanima organizirao kupovinu materijala, a Hajdarovići neće naplatiti izradu ovoga stolca.

Veliki broj stanovnika Bosne i Hercegovine – muslimani, katolici i pravoslavni – vide u Franji vrijednog papu, a slično tako su osjećali i prema Ivanu Pavlu II., koji je bio poznat po zalaganju za međureligijski dijalog i mir.

Stoga Kip sv. Ivana Pavla II. krasi trg u centru Sarajeva.

PRESS GIP-a{jathumbnail off}