Ada
Typography

HDZ BiH je jedina politička snaga, koja može štiti interese hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Da se povijest ne bi ponavljala, Hrvati kao najmalobrojniji narod moraju biti zajedno i ne dozvoliti da im netko drugi nameće i bira njihove predstavnike u vlasti - poruka je koja je odaslana i sa skupova održanih u Adi i Srnavi.

Ilija Ilić, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH, istaknuo je kako su Hrvati na prošlim lokalnim izborima pokazali zajedništvo izborom svoga predstavnika za općinskog načelnika, a to zajedništvo potrebno je i sada kako bi izabrali za hrvatskog člana državnog Predsjedništva dr. Dragana Čovića. Prisutnima u društvenom domu u Adi obratio se i načelnik odžačke općine Jakov Ivanković, poručivši da zajedništvo za nas više nego ikada znači opstanak. 

hdz izbori 2018 2

Zastupnik Pero Radić, kandidat na listi za Skupštinu Županije Posavske, u svom je obraćanju na poseban način pozdravio žitelje Ade. „Ovi izbori kao i svaki dosad su prevažni za nas Hrvate, i sve dok budemo shvaćali važnost izbora dotad ćemo ostajati i opstajati na ovom području. Kao najmalobrojniji narod u BiH nemamo pravo na kalkulacije, jedini put je ustrajna institucionalna borba na vrijednostima kojima nas uči naš katolički nauk, a koje su i temelj programa naše stranke. Obitelj, domovina i svijest o našim korijenima, vrijednosti su koje nam daju snagu u borbi za ostanak i opstanak na ovoj svetoj grudi. Te vrijednosti u ovim vremenima jedino nudi HDZ BiH“, istaknuo je Radić.

hdz pero radic


Ministrica Nada Ćulap, kandidatkinja na listi za Županijsku skupštinu, obratila se okupljenima na predizbornom skupu u Srnavi, rekavši da se osjeća kao u svom domu, posebice ponosna što je Srnava uvijek bila na pravom putu, uz HDZ BiH i da je uvjerena kako i ovaj put potpora neće izostati. Također je istaknula kako je Posavska županija jedna od rijetkih koja ima usvojen Zakon o dječjem doplatku, te da Vlada planira donijeti nove mjere za subvencioniranje stambenog zbrinjavanja i porezne olakšice na kupnju prve nekretnine. „Vlada Županije Posavske kroz protekli mandat znala je prepoznati projekte na području mjesne zajednice Srnava, a tako će biti i ubuduće“, poručila je ministrica Ćulap.

hdz izbori 2018 3
Danića Ilić, kandidatkinja na listi HDZ-a BiH za Županijsku skupštinu, također se obratila na skupu u Srnavi, istaknuvši da je ta stranka uvijek bila uz svoj narod i da samo tako možemo sačuvati svoj hrvatski identitet, jezik i običaje. U svojim obraćanjima Darko Kasap, kandidat HDZ-a BiH za Federalni parlament i Mijo Matanović, nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, okupljenima su ukazali na važnost zajedništva i izlaska na izbore u što većem broju, kako bi ponovno izabrali svog člana Predsjedništva i ostvarili što veći broj mandata na svim razinama vlasti.

hdz izbori 2018 4


Odjel za odnose s javnošću HDZ BiH Odžak