27
Wed, Jan
4 New Articles

Anto Aničić
Typography

Pčela"Držati riječ pod kontrolom umijeće je koje nazivamo"mudrošću".  

Živimo u svijetu svađa, mržnje i nasilja, uvijek spremni na konflikt. Ne uvažavati druge, njihov govor i mišljenje, kod  mnogih nije ništa drugo nego loša navika. Katkad jedni prema drugima postupamo tako nemolosrdno...Govor nam je pun prijetnje i nasilja. Zahtijevamo, da pod svaku cijenu uvijek budemo u pravu. Naše ljudsko srce, i suosjećanje zakržljalo je.

Bezbroj načina ima kako da jedni druge povrijedimo, da jedni druge izbjegavamo. Pripisujemo sami sebi da smo veliki vjernici. U Crkvu idemo, duhovne obnove posjećujemo, ali nam je teško uvidjeti da i mi druge... i te kako znamo povrijediti.

Za naše ponašanje, izrečene riječi i uvrede prema drugima...za sve imamo opravdanje, da smo mi upravu. Mi smo ti kojima se treba, doći po oprost. Naš egoizam o nama samim...da činimo bolje, da smo uvijek u pravu, da smo naravno bolji u svemu...Sjedamo na visoku sudačku stolicu, i odozgo se sudi, drugi su krivi... drukčijeg govora i razmišljanja...                                             

Ne budi toliko strog s drugima. Ni ti nisi savršen...i ti imaš svoje mane a i vrline. Pokušaj zamisliti da bi se  kod tih drugih, moglo naći dosta dobroga i vrijednoga. I biti ćeš iznenađen...otvori svoje srce, odbaci sjeme mržnje i nepodnošljivosti... drugi je  dobar kao i ti, a možda i bolji.

Kako se ljubi pokazao nam je Isus Krist na Križu raširenih ruku. Poziva nas da ljubimo i uvažavamo, jedni druge.
Iskažimo svoju ljubav Bogu i bližnjima....Neka nas svjetlo Križa obasja i vodi kroz život...
 
 
Anto Aničić