Anto Pranjkić
Typography

U povodu ovogodišnjeg Božića, najradosnijeg kršćanskoga blagdana bit će posebno veselo u svim sredinama gdje HKD “Napredak” ima organizirane podružnice. Posebno lijepo ove godine bit će u Tešnju, Ilijašu, Kaknju, Zenici i Tuzli.

napretkovi bozicni dani visoki

Tešanj:

Na Božićnom koncertu “Božiću u susret” u Centru za kulturu i obrazovanje u Tešnju a koji će se održati 12. prosinca s početkom od 18:00 sati nastupit će Tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” iz Našica, Tamburaško društvo “Dora Pejačević”, također iz Našica te klapa “Žmul” iz Omiša.

Ilijaš:

Na Božićnom koncertu koji će se održati 20. prosinca u kino sali KSC Ilijaš, a koji je organizirala ovdašnja napretkova podružnica, nastupit će Vareški tamburaši pod ravnanjem fra Mirka Majdandžića, KUD “Bećerac” iz Lepenice, HKUD “Gromiljak” iz Kiseljaka, te domaći KUD “Ilijaš”. Bit će organiziran i susret ilijaških mališana s Djedom Božićnjakom, a za sve nazočne organiziran je prigodan domjenak.

Tuzla:

U organizaciji Glavne podružnice HKD “Napredak u Tuzli će se u utorak 11. prosinca, a u sklopu obilježavanja Božićnih blagdana otvoriti izložba slika nastalih na III. Međunarodnoj likovnoj koloniji u Srebrenici. Izložba će biti otvorena 11. prosinca s početkom od 19.00 sati u Galeriji Kristijan Kreković u Franjevačkom samostanu u Tuzli.

Zenica:

U sklopu Božićnih dana HKD “Napredak” Zenica organizira nekoliko događaja. Najprije će 16. prosinca biti upriličen Adventski koncert napretkova zbora, potom u petak 21. prosinca promovirat će se “Žive jaslice”. Za petak 28. prosinca zamišljena je smotra folklora “Božićno sijelo”, a dan poslije 29. prosinca na svoje će doći šahovski sladokusci koji će svoje umijeće moći pokazati na Božićnom šahovskom turniru.

Kakanj:

Upravni odbor Podružnice HKD “Napredak” u Kaknju 15. prosinca organizira veliki Napretkov svečani božićni koncert, a koji će započeti 15. prosinca s početkom od 19.00 sati. Na koncertu će nastupiti sopran Vedrana Šimić, Milan Lucić (klavir) kao pratnja te vokali Ama.Marija Tomić i Vesna Tomičić. Bit će izveden i prigodni recital u interpretaciji Ana-M;arije Tomić i Damira Čobe. Nastupit će i učenici OGŠ “Katarina Kosača-Kotromanić” iz Žepča Područnog odjeljenja iz Kraljeve Sutjeske s nastavnicama Marinom Kovač i Teom Matijević. Poseban pečat ovom događaju dat će nastup orkestra Slovenskog udruženja “Jožef Špringer” iz Kaknja.

Narednih dana očekujemo najave događaja i iz drugih napretkovih Podružnica.

Za Posavinu.org Anto PRANJKIĆ