Anto Pranjkić
Typography

U povodu plasmana u četvrtfinale Europa lige Društveno-kulturna platforma za Bosansku Posavinu uputila je čestitku GNK Dinamo u kojoj se ističe da su Posavljaci posebno ponosni što su u velikim Dinamovim uspjesima ugrađeni i potezi nogometaša koji su ponikli na ovim prostorima: Ace Živkovića, Seada Halilovića, Muhameda Preljevića, Miralema Ibrahimovića, Vedrana Ćorluke, Edina Mujčina, Danijela Pranjića, Marija Mandukića i borjnih drugih, pa i sada Mislava Oršića.

 

cestitka"Želimo Vam uputiti izraze iskrenih čestitki na velikoj povijesnoj pobjedi, koja nije samo pobjeda na travnjaku, nego i sveopća pobjeda GNK Dinamo u ovom trenutku. Nije ovo samo pobjeda GNK Dinamo nego cijele Hrvatske i svih onih malih ljudi koji su svih ovih godina živjeli za ovaj uspjeh, za koji smatramo da nije „točka na i“ ovog Dinama. Sada kada je pobijeđen veliki Totenham nema nikakvih prepreka niti za titulu najboljeg u Europskoj ligi. Uvjereni smo da to Dinamo može. Sretno i samo naprijed u košulji plavoj.

Također, predsjednik Društveno-kulturne platforme za Bosansku Posavinu uputio je i čestitku Mislavu Oršiću za fenomelan nastup iz koje izdvajamo:
"Od srca ti se želimo zahvaliti i čestitati na sinoćnjoj maestralnoj izvedbi kojom si svima nama priuštio veliko zadovoljstvo ostavljajući svojim golovima hrvatski nogomet u Europi. Mi, tvoji Posavljaci znamo kojim si putem prolazio zajedno sa svojom obitelji kako bi dosegao nebo. Ponosni smo što te i sinoć krasila poniznost, prijegor, rad i discipilina. Znamo da tu ima dosta nauka i tvoje majke Marice i ujaka Pere, Ante, Ive,… Posljednjih godina si izrastao u velikog nogometaša, ali sinoćnja utakmica će biti u povijest upisana. Čovječe, pa ti si demolirao veliki Totenham. Sigurno nisi ni svjestan što si učinio Englezima. Žao nam je samo gospodina Mourinja, gospodina u svakom smislu riječi.

mislav orsic1024

Smatramo da je ovo pobjeda i svih nas iz Bosanske Posavine, jer je Dinamo sinoć ginuo posebno nošen na tvojim krilima.
Neka ti ovaj uspjeh bude podstreh za nove pobjede i uspjehe. Čuvao te i pratio dragi Bog", stoji u čestitci upućenoj nogometašu Dinama Mislavu Oršiću.

Sretno i samo naprijed u košulji plavoj i košulji kockastoj!“

Za Posavinu.org piše Anto Pranjkić