Anto Pranjkić
Typography

U 9 utakmica postigao je 12 golova i trenutno je prvi strijelac Bundeslige, a kako doznajemo za njega se već raspituju mnogobrojni nogometni velikani poput Chelsea i Ajax, a izgleda da je nakon osobnog potopa, udicu bacio i veliki Bayern. To se može isčitati iz izjava Bayernova trenera mlađih uzrasta Miroslava Closea, koji je na vlastitoj koži osjetio ubojitu hrvatsku kopačku, koja mu je u pola Münchena zabila tri gola u prvenstvenoj pobjedi Augsubrga (7:1).

franjo vanovic

Kada je naš portal prošle godine pisao o velikom nogometnom talentu Franji Ivanoviću rijetki su vjerovali u našu konstataciju da bi hrvatski nogometni klubovi i treneri trebali ponekad skoknuti do Augsburga, pronaći oca mu Miroslava i porazgovarati o nogometnoj budućnosti ovog mladog nogometaša. Nisu čak vjerovali ni kada je zabio u dresu nogometne reprezentacije u Velikoj Gorici. No, kako to već biva u hrvatskom narodu, oči nam otvaraju uspjesi naših mladih na međunarodnom planu. I sad su se, nakon što je Franjo zabio “tricu” njemačkom velikanu Bayernu u prvenstvenoj utakmici U-17 njegova Augsburga, svi zapravo počeli otimati za minuticu vremena s ljudima koji su vezani za mladog nogometaša hrvatskih korijena.

No, Franjina nogometna povijest govori kako velike rezutlate nije počeo dostizati preko noći. Godine su rada protekle da bi se dijamant brusio te da bi izbrušen krenuo nogometnim terenima, ali i tada se trebalo stjecati iskustvo. Svoje nogometne talente i rezultate rada danas je stavio na raspolaganje trenerima Augsburga koji su to prepoznali i dali mu mogućnost da se razvija na najbolji mogući način. U ovogodišnjem prvenstvu Franjo im je vratio nesvakidašnjim rezultatom: u 9 utakmica postigao je 12 golova i trenutno je prvi strijelac Bundeslige, a kako doznajemo za njega se već raspituju mnogobrojni nogometni velikani poput Chelsea i Ajax, a izgleda da je nakon osobnog potopa, udicu bacio i veliki Bayern. To se može isčitati iz izjava Bayernova trenera mlađih uzrasta Miroslava Closea, koji je na vlastitoj koži osjetio ubojitu hrvatsku kopačku, koja mu je u pola Münchena zabila tri gola u prvenstvenoj pobjedi Augsubrga (7:1).

Do sada je Franjo doživio nekoliko, rekli bismo, stidljivih poziva u U-17 reprezentaciju Hrvatske. Tamo je postizao i golove, ali još uvijek nema sigurnog poziva iz HNS. Kako stvari stoje, možda bi ovakvoj situaciji i komotnosti naših stručnjaka, pomogla konstatacija da su u igru uključene i druge reprezentacije. prije svega, Njemačka i Austrija bi rado Ivanovića u svojim redovima. Nadam se da su zaduženi za ova pitanja toga svjesni, jer Ivanović igra nevjerojatno dobro i bilo bi šteta ne iskoristiti talent i znanje kroz nastupe u nacionalnom dresu zemlje koju toliko voli.

Piše: Anto PRANJKIĆ