Anto Pranjkić
Typography

SARAJEVO - Veliki broj mladih ljudi iz dana u dan se pita koje zanimanje izabrati u životu. Često se odlučuju za one profesije koje lakše donose novac i koje su unosnije. No, postoje i oni koji vole profesije u kojima se može lako doći do ostvarenja u karijeri.goran milic

Za novinarstvo kažu da je to posao koji donosi kruh sa sedam kora. Doći do neslućenih visina u ovoj profesiji je prilično teško. No, ima i svijetlih primjera. Ime poznatog hrvatskog novinara Gorana Milića poznato je na brojnim paralelama i meridijanima ovoga svijeta. Radi se o čovjeku koji je visoko obrazovan a u novinarskom poslu ostavio je neizbrisiv trag. Danas obavlja dužnost direktora vijesti i programa na Al Jazeeri Balkans.

O tome kako vidi novinarstvo i kako se, prema njemu, postiže vrhunska novinarska karijera Goran Milić govorio je u intervju kojega je za Radio Mariju BiH dao zamjenici ovoga radija Danieli Vidović.

Milić je ovom prigodom istaknuo da je novinarstvo posao koji se ludo voli. Govoreći o proizvodnji kazao je da je producent izuzetno bitan, jer je to osoba koaj se brine o interesu produkcijske kuće. Upravo producent odlučuje o jačini kadra i o onom što treba biti televizorsko.

Kaže da su mu na živce uvijek išli dugotrajni sastanci bez učinaka.

Na pitanje novinarke Vidović kakvi su mu planovi u budućnosti ovaj poznati novinar je kazao da bi rado držao predavanja:
Povezao bi se s 15 sveučilišta i držao predavanja o novinarstvu, mentalitetima u svijetu i o konkretnim instrukcijama mladim ljudima u vremenu krize, jer je to njima u ovom vremenu najpotrebnije, kazao je Goran Milić gostujući u programu Radio Marije BiH.

Za Posavinu.org piše Anto Pranjkić{jathumbnail off}