Anto Pranjkić
Typography

Predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča s dopredsjednikom Josipom Križanovićem i članovima Središnje uprave fra Mirkom Filipovićem i Ivicom Kovačevićem posjetio je u srijedu, 4. ožujka, podružnicu u Odžaku i u prostorijama hotela Euro susreo se s članovima najužeg vodstva podružnice. Bio je to prvi službeni posjet novoga predsjednika Društva, koji je sebi u prvi zadatak uzeo upoznavanje sa stanjem u podružnicama i ohrabrivanje vodstava na zauzetiji rad u okviru osnovne misije, tradicije i statutarnih odredbi Društva.

Predsjednica podružnice gđa Marica Hrnkaš okupila je na sastanak impozantan broj članova upravnog i nadzornog odbora te predstavnike općine, županije, Crkve i državne vlasti, koji su uglavnom istodobno i članovi podružnice. Pred članovima središnje uprave predstavila je ukratko noviju povijest djelovanja podružnice, naglašavajući kako je HKD Napredak već dugo glavni nositelj i organizator velikih i važnih manifestacija u općini Odžak a još uvijek nema svoga prostora nego uredske dokumente predsjednica mora čuvati kod svoje kuće a jedna stara drvena baraka služi kao prostor za vježbu folklorne sekcije.

napredak odzak

Upravo pitanje što hitnijeg rješavanja vlastitog prostora podružnice bila je glavna tema ozbiljnog razgovora s članovima središnje uprave, koji su u konačnici iskreno i srdačno podržali želju i nastojanje vodstva podružnice te obećali sigurnu potporu tome projektu, ali od podružnice traže da se također maksimalno angažira i iskoristi sve moguće načine da dođe do što više donacija za ovu nakanu i od lokalnih vlasti i od međunarodnih ustanova i organizacija, ali i od odžačkoga puka kojemu podružnica desetljećima služi. Zahvaljujući na dosadašnjem radu, predsjednik Čiča insistirao je također na uključivanju što većeg broja mladih u aktivnosti podružnice, jer kulturna djelatnost je mnogovrsna i pruža nepregledne mogućnosti angažiranja različitih sposobnosti pojedinaca i skupina unutar podružnica.

Za Posavinu.org piše Anto Pranjkić