Anto Pranjkić
Typography

Dopredsjednik RS Josip Jerković organizirao je tradicionalni Božićni domjenak u hotelu Kardial u Banji Vrućici kod Teslića na kojem su prisustvovali predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BIH Dragan Čović, apostolski nuncij u BIH mons. Luigi Pezzuto, dopredsjednik RS Ramiz Salkić, izaslanik Predsjednice RH veleposlanik RH u BIH Ivan Sabolić, izaslanik Vlade RH konzul Zoran Piličić te brojni drugi državni i entitetski dužnosnici te predstavnici vjerskih zajednica kao i brojni drugi gosti.

jerkovic domjenak

U svom govoru dopredsjednik Jerković je naglasio kako je Božić blagdan obitelji i mira kada radost Kristova rođenja dijelimo s drugima u nadi da se radost toga trenutka nastavi i tijekom cijele nastupajuće godine.

Božićni blagdani su vrijeme kad se trebamo sjetiti jedinstvenih vrijednosti pomirenja i oprosta a briga za drugoga bi nam trebala biti dodatni poticaj u promicanju humanosti, dijaloga i međusobnog uvažavanja.

Vjera u bolje sutra ujedinjuje naše građane bez obzira na njihovu etničku ili vjersku pripadnost, a božićno vrijeme dodatna je prilika za jačanje međusobne suradnje.

Stoga neka nam ovaj Božić bude poticaj za izgradnju društva tolerancije i pomirenja. U to iskreno vjerujem i smatram da je to put kojim ćemo nastaviti rekao je u svom obraćanju dopredsjednik Jerković.

 

Za Posavinu.org piše: Anto PRANJKIĆ