Anto Pranjkić
Typography

Ovogodišnji multimedijalni i međunarodni program “Igračka u srcu” a kojega provode Hrvatska Matica iseljenika, Hrvatska škola Boston i Zaklada hrvatskih studija Sydney doživio je svoj vrhunac otvaranjem izložbe likovnih, fotografskih i video i literarnih pobjedničkih radova djece i mladih hrvatskoga podrijetla iz zemalja u kojima žive, kao što su: Australija, BiH, Crna Gora, Italija, SAD, Srbija, Švedska i Njemačka.

igracke 1024


Piše: Anto PRANJKIĆ

Radi se o međunarodnom programu inspiriranom hrvatskom tradicijskom kulturom u suradnji s hrvatskim školama, katoličkim misijama, društvima i udrugama te drugim relevantnim institucijama koje djeluje izvan domovine.

Cilj ovoga programa, kako je i prigodom otvaranja izložbe rečeno jeste učenje i promocija hrvatske tradicijske kulture, njegovanje hrvatskoga jezika, međusobno povezivanje i umrežavanje te povezivanjem s domovinskom Hrvatskom.

Izaslanik premijera Plenkovića i državni tajnik Središnjeg državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas obratio se nazočnima na otvaranju izložbe. On je najprije čestitao na realizaciji ovoga projekta ali i pobjednicima te istakao kako je i ovaj projekt zapravo dokaz hrvatskoga zajedništva, kazavši:
- Vrijednosti koje se promiču ovim projektom, a to je njegovanje hrvatskoga identiteta među najmlađim generacijama Hrvata izvan Hrvatske, predstavljaju vrijednosti koje snažno zagovara i hrvatska Vlada te nam je izuzetno drago da ovaj projekt ima svoj kontinuitet i da su u njega uključene najmlađe generacije kojima se pomlađuje globalna hrvatska obitelj”.

zvonko milas

Za GIP piše: Anto PRANJKIĆ