Anto Pranjkić
Typography

Mišić je trenutno član švicarskog drugoligaša Aaraua, a u ekipi trenera Patrika Rahmera igra jednu od najzapaženijih uloga, jer je igrač koji može igrati više pozicija. Rahmer, inače bivši pomoćni trener Hamburga i Basela, koristi ga i kao polu špicu ili špicu, a pozicije na kojima se Petar najbolje snalazi su pozicije lijevog i desnog krila. Ove godine Mišić je već zabio preko 10 golova, a postao je stručnjak za asistencije i do sada u ovogodišnjem prvenstvu nanizao ih je petnaestak. Već duže vrijeme plijeni pozornost švicarskih nogometnih klubova iz prvog razreda, a zanimanje za njega, pored kluba Luce Campedollija iz Verone, još su pokazali i Entella, Pisa i Perugia.

petar misic 1024

Kolonija nogometne generacije mladih hrvatskih nogometaša koji su začarali nogometnu Europu, predvođeni Kovačićem, Vrsaljkom, Brozovićem…, prema najnovijim informacijama se dobrano širi i dobiva na važnosti. Naime, najnovija informacija dolazi nam iz Italije, a govori nam kako je nekoliko tamošnjih nogometnih klubova zainteresirano za usluge nekadašnjeg „nogometnog dragulja iz Vinkovačke Cibalije“ Petra Mišića. Mišić je bivši hrvatski reprezentativac u više kategorija, a najbolje se snašao u kategoriji U-21, baš iz vremena kada su u toj kategoriji nastupali gore spomenuti europski nogometni majstori. Prema informacijama koje posjedujemo, talijanski klub, koji se natječe u B Seriji, Chievo iz Verone, rado bi u svojim redovima vidio 25-godišnjeg Mišića i za njegove usluge platio izdašnu svotu.

Mišić je trenutno član švicarskog drugoligaša Aaraua, a u ekipi trenera Patrika Rahmera igra jednu od najzapaženijih uloga, jer je igrač koji može igrati više pozicija. Rahmer, inače bivši pomoćni trener Hamburga i Basela, koristi ga i kao polu špicu ili špicu, a pozicije na kojima se Petar najbolje snalazi su pozicije lijevog i desnog krila.

misic 900jpg

 

Ove godine Mišić je već zabio preko 10 golova, a postao je stručnjak za asistencije i do sada u ovogodišnjem prvenstvu nanizao ih je petnaestak. Već duže vrijeme plijeni pozornost švicarskih nogometnih klubova iz prvog razreda, a zanimanje za njega, pored kluba Luce Campedollija iz Verone, još su pokazali i Entella, Pisa i Perugia.

Petar Mišić je inače dokaz kako se nikada ne treba predavati, nego uporno raditi, jer se rad, zalaganje i ljubav uvijek isplate, unatoč nedaćama i povredama. Naime, njegov put do nogometnog uspjeha pošao je iz zlatne ravnice, iz vinkovačke Cibalije, gdje se brusio pod palicom trenera Gorana Meštrovića. Potom je svojim radom zaslužio povjerenje uprave Dinama te je za modre nastupao u juniorskoj kategoriji. Potom je četiri godine nastupao kao standardni seniorski igrač Lokomotive, kratko vrijeme preselio se u Koprivnicu i tamošnji Slaven Belupo, a onda dolaskom Ante Čačića za trenera ponovno vratio u Lokomotivu.

misic 1200

Nogometni klub nastavlja u Splitu, a kako je klub neslavno završio Petar se odlučio za švicarske stadione, gdje već tri godine plijeni pozornost nogometnih sladokusaca. Zaručen je s vinkovčankom Matejom koja će mu se uskoro pridružiti , a prema najnovijim informacijama, na Apeninski poluotok, gdje ga očekuje rad i zalaganje, ali i igranje u jednoj od najjačih nogometnih liga na svijetu. Mišić je inače potomak sjajnih nogometaša iz obitelji Mišić koji su 60-tih, 70-ih, 80-ih i 90-ih godina plijenili pozornost ljubitelja nogometa u Bosanskoj Posavini. Krv nije voda!

Za Posavinu.org piše Anto Pranjkić