04
Tue, Aug
1 New Articles

Anto Pranjkić
Typography

Mještani maloga hrvatskoga mjesta Gredice kroz koju prolazi cesta Banja Luka – Bijeljina u Brčko distriktu BiH ovih dana posebno je ponosno. Kako piše gospođa Ruža Studer-Babić, urednica portala www.moja-domovina.net, mladi nogometaš David Mištrafović, čiji su korijeni po očevoj strani baš iz Gredica, potpisao je prvi profesionalni ugovor za FC Luzern, a ugovor vrijedi do 30. lipnja 2022. godine.

Za bolje poznavatelje nogometa u Švicarskoj, ime Davida Mištrafovića nije nepoznanica. Naime, mladić već sada ima preko 40 nastupa za U18 Reprezentaciju Švicarske i jedan od najvećih talenata ondašnjeg nogometa.

Potomak Željka Mištrafovića rodio se 25. svibnja 2001. godine u Luzernu, a nogomet je počeo igrati s pet godina u Emmenu. Sve je započelo kada ga je otkrio tamošnji nogometni skaut Peter Hauser.

Ubrzo je prešao u juniore FC Luzern i dobio prigodu stjecati nova znanja u Sportchule Kriens, a nastavio u poznatoj Pilatus akademiji.

mistrafovic

Kako piše gopspođa Studer-Babić Davidovi roditelji su vrlo aktivni u hrvatskoj zajednici u Švicarskoj.

I mi se pridružujemo čestitkama i mladom Mištrafoviću želimo mnogo sreće i uspjeha te da nastavi dobrim igrama baš onako kako je igrao i još jedan nogometni dragulj brčanskih korijena i švicarskih nogometnih početaka– Mladen Petrić.

Dacia Sandero Stepway za samo 18.000 KM

 

Za posavinu.org piše Anto PRANJKIĆ