07
Fri, Aug
1 New Articles

Anto Pranjkić
Typography

SARAJEVO - Zastupnik u njemačkom parlamentu i član Odbora za vanjsku politiku tog najvišeg njemačkog zakonodavnog tijela Josip Juratović komentirajući posjet Svetog Oca Franje Sarajevu, između ostalog je kazao, da je ova posjete od neprocjenjive važnosti ne samo za BiH nego i za sve zemlje u okruženju.

„Sveti Otac Franjo je osoba koja reflektira mir i dobrotu, što je uveliko garant smanjivanju tenzija, koje u BiH još uvijek postoje te da potakne ljude da jedni druge počnu gledati drugačijim svjetlijim očima“, kazao je Juratović za radio Mariju i napomenuo da je sve ovo jedan uistinu veliki signal i nova prilika za političke dužnosnike:


„ Viidmo koliki su problemi među političkim elitama. Društvo je dosta nesigurno. Papin dolazak je samo jedan u nizu od bitnih signala da se stanje konačno počne mijenjati. Ljudi imaju osjećaj da se o njima nitko ne brine i da njihovi problemi nisu nikom važni“, napominje Juratović i kaže da će dolazak njemačke kancelarke Angele Merkel u BiH za nekoliko dana samo biti nastavak signala, kojega daje papa Franjo.


Juratović kao izvjestitelj njemačkoga parlamenta za Zapadni Balkan napominje da je kriza uistinu velika a stanje vrlo nestabilno. On kaže da je stoga važno ljude ohrabriti. Kazao je da je zanimanje njemačkih građana za BiH uistinu veliko, ne samo za ovaj papin dolazak Sarajevo, nego uopće.

Anto Pranjkić

{jathumbnail off}