29
Tue, Sep
10 New Articles

Anto Pranjkić
Typography

Prof. dr. sc. Pavo Barišić bit će još jednom zlatnim slovima upisan u hrvatsku, a samim time i posavsku povijest. Naime, Senat Sveučilišta u Zagrebu imenovao je ovog cijenjenog znanstvenika i sveučilišnog profesora za prvog vršitelja dužnosti dekana na Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu.

Dekan Barišić je 13. prosinca primio dužnost čelnika ovog fakulteta i time postao prvim čelnikom ove institucije, jer je ona Odlukom Senata Sveučilišta promijenila svoj status. Na samoj primopredaji dužnosti dosadašnji členici Hrvatskih studija upoznali su novog dekana s postignućima i otvorenim pitanjima vezanim za funkcioniranje ove institucije. Ovom događaju bila je nazočna i glavna tajnica Sveučilišta u Zagrebu Heli Hajdić-Nikolić.

Prof. dr. sc. Pavo Barišić redoviti je profesor u trajnom zvanju u području humanističkih znanosti, polju filozofije, grani povijesti filozofije. Zaposlen je kao nastavnik Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

pavo barisic

Jedan je od osnivača Hrvatskih studija i prvi zamjenik voditelja Hrvatskih studija (1993.–1995.). Bio je vršitelj dužnosti voditelja Hrvatskih studija (2000.–2002.).

Diplomirao je pravo (1982.) te filozofiju i germanistiku (1983.) na Sveučilištu u Zagrebu. Poslijediplomski studij Filozofije znanosti pohađao je u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku i magistrirao na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (1985.). Doktorirao je filozofiju na Sveučilištu u Augsburgu (1989.).

Za GIP piše Anto PRANJKIĆ