Anto Pranjkić
Typography

Istaknuta je velika književna vrijednost ovog djela, ali i njegova sveopća poruka ljudima iz Bosanske Posavine. Ta poruka se odnosi na potrebu ići dalje uzdignute glave ne zaboravljajući sve žrtve i muke te patnje posavskoga čovjeka ali i ljepote kojim se pohvaliti može malo koji narod.

promocija brod 1024

U veoma nadahnutoj i svečanoj atmosferi, sinoć, 18. prosinca 2019. s početkom u 18,00 sati predstavljena je knjiga „Zaustavljeni su krici, al’ nisu duše“ posavske književnice Zorice Krajinović- Marinić u velikoj dvorani Knjižnice. Program je znalački moderirala prof. Dajana Karakaš, a svima nazočnima se na samom početku prigodnim govorima obratili gdin Ante Marinić te gdin Ivica Mišić, zastupnik u Hrvatskom saboru, član Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

U nastavku programa, knjigu su predstavili glavni urednik i direktor Nakladničke kuće „Kerigma- Pia“ mr. theol. gdin Anto Pranjkić, književnik gdin Dražen Zetić i sama autorica gđa Zorica Krajinović-Marinić. Njezin roman prvijenac ima višestruki značaj za hrvatsku čitalačku publiku te govori o velikim i važnim događajima na području Bosanske Posavine 90-tih godina prošlog stoljeća.

Za Posavinu.org piše Anto Pranjkićpromocija brod 900