13
Thu, Aug
9 New Articles

Anto Pranjkić
Typography

SARAJEVO - Dolazak Svetog Oca Franje u Sarajevo je nesvakidašnji događaj, pa je Radio Marija BiH pripremila posebni program posvećen ovom velikom događaju, koji će svima nama ostati u dugom sjećanju, kaže glavni urednik Radio Marije BiH petar Mato Anić za www.direkt.ba i napominje :

-Naš program obiluje nizom emisija posvećenih Svetom Ocu, a posebno ćemo se bazirati na sam dan posjeta Svetog Oca kada će naše ekipe izvještavati sa svih mjesta na kojima se papa bude zadržavao. To su prije svega događaji vezani za susret Svetog Oca s predstavnicima državnih vlasti BiH, kao i religijskih skupina koje žive u ovoj zemlji. Naravno da ćemo posebnu pozornost obratiti na događaj Svečane Svete mise te na susret Svetog Oca s osobama posvećenog života, a posebno će zanimljivo biti u Centru za pastoral mladih, ističe pater Anić za naš portal.


Prema riječima zamjenice urednika Daniele Vidović Radio Marija BiH već mjesecima se priprema za ovaj veliki događaj, ali istovremeno i informira slušatelje o papinu doalsku. Ona je istakla niz emisija od kojih posebno naglašava emisije o međereligijskom dijalogu, lituergijskim pripremama, komentarima poznatih osoba o papinoj posjeti BiH, ali i najavljuje posebne emisije radija:


-Posebna emisija o književnosti, u kojoj književnici posvećuju svoje pjesme papi Franji, potom emisija o izradi oltara, papine stolice itd.., Razgovor s uzoritim Vinkom kardinalom Puljićem, itd... No, moram reći da će posebno zanimljivo biti tijekom javljanja s terena naših reporterskih ekipa, ali i popodnevnog komentiranja događaja iz našega studija, kaže urendica Vidović.


Prema riječima Danijele Govorko, novinarke ovog radija, volonteri Radio Marije bit će raspoređeni na svim mjestima i pravovremeno će izvještavati slušatelje direktnim uključenjima s terena:
-Tijekom direktnog javljanja naši će suradnici iznositi najvažnije informacije a snimit će i prigodne priloge koje ćemo kasnije emitirati u našem programu, ističe Govorko.


Napomenimo i to da će svečani Program za mlade u centru za pastoral mladih voditi Daniela Vidović i Josip Milanović, također suradnik Radio Marije. U svakom slučaju bit će zanimljivo na frekvencijama Radio Marije BiH.

Anto Pranjkić
{jathumbnail off}