Anto Pranjkić
Typography

Fra Martin Nedić je jedna od najpoznatijih i najpriznatijih ljudi u povijesti bosanskih franjevaca-katolika, a uz to, što je bio vrlo aktivan u franjevačkom i  političkom životu, bavio se i književnošću. U spomen na njegov plodan rad, u Tolisi, rodnom fra Martinovu mjestu, osnovana je Zaklada Terra Tolis, koja pored svojih drugih aktivnosti, svake godine raspisuje Natječaj za dodjelu Književne nagrade “Fra Martin Nedić”.

Natječaj je, zapravo, ustanovljen ,kako kažu u Zakladi, sa željom da se sačuva sjećanje na život i djelovanje prvog bosanskog ilirca.
fra martin nedic
Ovogodišnji natječaj je otvoren sve do 1. travnja ove godine a na njega se mogu prijaviti svi književni stvaratelji koji su objavili ili će objaviti književno umjetničko djelo od početka 2018. do 1. travnja 2019. godine, kada će se natječaj i zatvoriti.  Prosudbeno će vijeće odabrati najbolja djela, a nagrada  u vidu plakete i novčanog iznosa pobjedniku natječaja bit će uručena na književnoj večeri, koja će biti upriličena u okviru manifestacije “Dani Tolise” u svibnju ove godine. Svi oni koji bi željeli konkretnije i detaljnije informacije iste mogu pronaći na internetskoj stranici:www.tolisa.info.

Za GIP piše Anto Pranjkić