Anto Pranjkić
Typography

radio marija marathonRadio Marija Bosne i Hercegovine, kao dio velike radijske obitelji koja djeluje diljem svijeta uključila se u aktivnosti ovogodišnjeg Mariathona, svojevrsne akcije prikupljanja sredstava za niz projekata Radio Marije u svijetu, prikupljajući financijska  sredstva za materijalnu potporu  djelovanja Radio Marije u Ruandi.

Tijekom protekloga vikenda djelatnici i volonteri Radio Marije BiH prikupljali su sredstva ispred katedrale Presvetog Srca Isusova, trgovačkog centra BBI u Sarajevu te ispred katoličkih crkvi u Sarajevu. Prikupljena su sredstva koja će biti upućena Radio Mariji Ruande.

„Mariathon“ je projekt koji se u svibnju svake godine provodi u  74 zemlje diljem svijeta. Radi se o projektu u kojemu milijuni osoba zajedno rade kao jedna obitelj. Ove godine  kroz projekt Mariathona konkretno se pomaže širenju mreže radio projekata u Ekvadorskoj Gvineji, biskupiji Man u Obali Bjelokosti, u glavnom gradu Kenije Najrobiju, projekt širenja mreže u glavnom gradu Zambije Lusaki, glavnom gradu Kameruna Yaondeu te podrška projektu Kibehu u  Ruandi, koji je posebno ove godine podupirala Radio Marija BiH.

Prema riječima osnivatelja Radio Marije Emanuela Ferraria, radi se o  velikom poslu i odgovornosti koju je svojim kršćanima povjerila Djevica Marija:
„Samo s velikom ljubavlju i vjerom možemo to napraviti svi skupa, suradnici i volonteri Radio Marije i sa njima njihovi slušatelji i slušateljice. Sveta Providnost nikada neće dopustiti da uzmanjkaju sredstva niti za najmanju Radio Mariju, ali ta se Božja Providnost može  ostvariti samo kroz naše žrtve i konkrentu pomoć ili time što ćemo joj darovati svoje vrijeme, ljubav i molitvu“, kaže gospodin Ferrario u pismu upućenom javnosti putem radio valova Radio marija širom svijeta.

Radio Marija Bosne i Hercegovine se zahvaljuje volonterima, župnicima sarajevksih župa te svima koji su sudjelovali u ovoj akciji i svojim nesebičnim prilogom, molitvom i potporom pomogli da se kršćanski glas čuje  u mnogobrojnim  domovima širom svijeta.

Anto Pranjkić