B i H
Typography

Utorak 12. travnja 2016. godine otvoren je međunarodni sajam gospodarstva Mostar – 2016. u Slobodnoj zoni Hercegovina u Mostaru. Na ovogodišnjem, 19. po redu sajmu predstavit će se izlagači iz 24 zemlje na oko 30 000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog prostora.  

Uz opću sajamsku manifestaciju, na kojoj će biti predstavljene sve grane gospodarstva, održat će se i tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije i Sajam informacijskih tehnologija.

fera tolisa

Mostarski sajam, u suradnji sa svojim partnerima, organizira i niz konferencija, okruglih stolova i radionica na temu obnovljivih izvora energije, izgradnje hidrocentrala, turizma i zaštite okoliša, razvoja gospodarstva, ulaganjima u BiH, izvozu i uvozu. Također, u sklopu Sajma turizma bit će predstavljena  domaća i regionalna vinarska proizvodnja, autohtona hercegovačka te slavonska kuhinja i dodijeljene nagrade najboljim vinima.

Nakon otvorenja Sajma gospodarstva u Mostaru info prezentacijske štandove iz Županije Posavske  posjetili su visoki dužnosnici i veliki broj posjetitelja sajma.

Prilikom obilaska izložbenih prostora izlagača iz Županije Posavske, predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić pozdravio je predsjednicu Vlade Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, predsjednika FBiH Marinka Čavaru, dopredsjednika RS-a Josipa Jerkovića i brojne druge visoke goste.

sajam mostar 16

Na Sajmu gospodarstva u Mostaru Županiju Posavsku predstavljaju:
Vlada Županije Posavske
Gospodarska komora Županije Posavske
Udruga poduzetnika općine Orašje
Udruga poduzetnika općine Odžak
Turistička zajednica Županije Posavske
Posavina koka Orašje
Udruga pčelara Trut Orašje
Bosanac d.o.o. Orašje
Mosled Orašje
Obrt Zrno Donja Mahala
Abonos Orašje
OPG Damjanović Tolisa
Argus d.o.o. Domaljevac
Koturić-Toni Domaljevac
Koka produkt Bazik
Poljoprivrednik d.o.o. Odžak
OPG Jelušić Odžak

Uredništvo

koka bazik