03
Wed, Jun
16 New Articles

BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

Coca-Colina podrška mladima najavljuje još dvije radionice u Mostaru i Bijeljini
- Izvrsna prilika za mlade iz mostarske i bijeljinske regije za učešće u Coca-Colinom programu osnaživanja mladih -

01.10.2018. - Program osnaživanja mladih Coca-Colina podrška mladima, koji organizuje i realizuje Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, od 8. oktobra započinje trodnevnu edukaciju u Brčkom. Više od 50 mladih učestvovat će u interaktivnim modulima posvećenim ličnom razvoju, samoprocjeni, komunikaciji, organizaciji vremena, prodajnim vještinama, pregovaranju, upravljanju i realizaciji projekata, strateškom i poslovnom planiranju i finansijskoj pismenosti.

Brčko je deseta planirana radionica koju sprovodi Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, a zbog izuzetnog interesa mladih za sudjelovanjem, program Coca-Colina podrška mladima realizirat će dodatne trodnevne radionice u Mostaru i Bijeljini u narednom periodu.

Program Coca-Colina podrška mladima u BiH, pod sloganom “Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje”, od septembra prošle godine obuhvatio je više do 600 mladih od 18 do 30 godina s područja Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Livna, Tuzle, Bihaća, Istočnog Sarajeva i Zenice.

Zbog velikog interesovanja mladih, radionica u Mostaru održat će se još jednom ove godine, i to u periodu 22. - 24.10., a potom su zakazane radionice u Bijeljini, za period 05. - 07.11., čime će biti završen drugi ciklus programa Coca-Colina podrška mladima.

“Nakon pilot projekta kojim smo obuhvatili 200 mladih iz regija Banja Luka i Sarajevo u prošloj godini, u ovogodišnju realizaciju smo ušli dosta ambicioznije i sa ciljem da pružimo priliku svima koji žele proći kroz Coca-Colin program osnaživanja mladih. Nakon radne turneje kroz BiH i devet izvanredno posjećenih ovogodišnjih radionica, s radošću možemo najaviti da ćemo, zahvaljujući visokom interesiranju mladih, pružiti dodatnu priliku za mlade iz Hercegovine i Semberije. coca cola 900

Sretni smo što su mladi, koji su već sudjelovali u edukacijama, program ocjenili najvišim ocjenama, i posebno naglasili značaj i vrijednost prisutnosti i podrške Coca-Colinih zaposlenika kao mentora programa. Nakon Brčkog, radionice u Mostaru i Bijeljini će zaokružiti drugu fazu Coca-Coline podrške mladima, dajući nama i našim lokalnim partnerima motiva da nastavimo ulaganja na povećanje zapošljivosti i osnaživanje mladih. Dodatne dvije radionice, naš su poklon mladima u BiH koji do sada nisu dobili priliku da sudjeluju, a iskazali su interes da uče i razvijaju lične i poslovne vještine. Stoga svim mladima koji se još nisu prijavili toplo preporučujem da ne propuste priliku i da nam se pridruže u jednom od ovih gradova“, kazala je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Više informacija o načinu prijave za radionice i preostale gradove dostupno je na www.coca-colinapodrskamladima.ba

coca cola 901

Program Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini u potpunosti je besplatan a njegova posebna vrijednost je u posvećenosti i uključenosti zaposlenika Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, koji polaznicima prenose dobre primjere Coca-Coline prakse poslovanja i vještine koje se stječu praktičnim radom.

Program se realizuje uz pokroviteljstvo i podršku Ministarstva civilnih poslova BiH, Vlade Brčko Distrikta, Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, JU Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta, Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, JU Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Banjoj Luci, Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije, Grada Banje Luke, Grada Tuzle, Grada Mostara, Grada Bihaća, Grada Istočnog Sarajeva, Grada Zenice, AmChama – Američke privredne komore u Bosni i Hercegovini, te partnerskih organizacija: Vijeća mladih FBiH, Vijeća mladih Mostar, AIESEC-a u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, Ekonomskog fakulteta Brčko, Evropskog univerziteta Kallos, Internacionalnog univerziteta Brčko Distrikta BiH, preduzetničkog i edukativnog centra Networks, Socijalno-edukativnog centra (SEC), Centra za kulturu Mostar, Centra za kulturu Tuzla, Kulturnog centra Bihać, Muzeja 1. Zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću, Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, Erasmus centra, Munje – Inkubatora društvenih inovacija, Hocu.ba, CERK-a, Omladinskog resursnog centra Tuzla, BEST-a Mostar, UG Multi, Organizacije “Osmijeh za osmijeh”, Omladinskog kluba “Pod istim suncem Jablanica”, Kooperative Budi zdrav ko dren, Udruženja za razvoj i izgradnju lokalnih kapaciteta BK 2001, Životnog ateljea, Unije studenata iz Bihaća, Pronija i agencije PRIME Communications.

 coca cola 1024

 

Majda Balić
Asistent za odnose s javnošću