BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

Talgo vlakovi koje su Željeznice FBiH kupile 2005. godine robnim kreditom od vlade Španjolske za 132 milijuna KM mogli nakon 6 godina neobjašnjivog čekanja napokon krenuti bh prugama. Nakon što su iz Željeznica FBiH zanijekali tvrdnje kako ovi vlakovi ne mogu voziti našim prugama, izvršni direktor za poslove željezničkog operatora ŽFBiH Rifat Čabrić izjavio je Dnevnom avazu kako ova državna tvrtka u posljednja dva mjeseca priprema Talgo vlakove za promet linijama Sarajevo - Zagreb i Sarajevo - Banja Luka. Promotivna vožnja planirana je najprije na dionici Sarajevo - Zenica.

Šest godina čekali, pa za dva mjeseca sve rješili"

- Vrše se posljednje pripreme za puštanje u promet. Talgo serviseri već su u Sarajevu i obavljaju tehnički pregled vlakova. Dobili smo i sve dozvole u BiH i Hrvatskoj. Sa završetkom remonta južne pruge ovi vlakovi bi vozili i na liniji Sarajevo - Ploče – kaže Čabrić.

U planu je puštanje u promet četiri Talgo garniture, dok bi ostalih pet bilo iznajmljeno Željeznicama Turske, s čijim se predstavnicima uveliko pregovora.

- Želja nam je da se bh. građani konačno voze u modernim vlakovima, a ne u starim. Željeznice FBiH će same, bez ičije pomoći financirati puštanje vlakova u promet, a kasnije očekujemo pomoć Vlade FBiH - istakao je Čabrić.

Naši ljuditalgo vlakovi

Ustvrdio je kako najviši trošak predstavlja njihovo održavanje koje na godišnjoj razini samo za dvije garniture iznosi dva milijuna KM.

- Održavanje radi tvrtka Talgo iz Španjolse, dok se za tu vrstu posla ne usavrše naši ljudi. Ali, nama je važno da ovi vlakovi konačno budu pušteni u promet, nakon toliko godina čekanja - kaže Čabrić.

Od devet kupljenih garnitura, pet je dnevnih, a četiri noćne. Talgo vlakovi u uporabi su diljem Europe, a opremljeni su tuš-kabinama, TV plazmama, i pristupom internetu.

Preuzeto s Dnevnik.ba{jathumbnail off}