BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

Tuzla, 3.3.2017.g. – Svečanim mimohodom malih i velikih učesnika Lino višebojca OŠ Novi Grad u Tuzli i urnebesnim navijačkim poklicima, počeo je treći tuzlanski sportsko-kreativni događaj. Svaki učenik i učenica, njih šest stotina, imalo je maske a više od polovine i Linom inspirisane transparente. Revijalni dio upotpunili su nastupom školskog hora, solo gitariste Armina Smajića i sjajnim  nastupom gimnastičarke, Nejle Muradbegović, učenice 6-a.

lino tuzla 9001

”Ljubav i želja su krila za velika djela” podsjetili su učenici OŠ Novi Grad iz Tuzle.

Učenice i učenici u dobi od 5. do 9. razreda natjecali su se u osam disciplina: trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, i pokazali svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo. Tako su najbolje literarane radove na temu ”Svijet po mom” napisale Zehra Sinanović iz 7-b i Amina Alić iz 8-c poručujući da bi svako dijete trebalo imati dom i ljubav a najbolju i najzapaženiju masku je imala Ena Memić u kostimu Čokoline – Linove sestre. Najbolji transparent napravili su učenici 8-c razreda, sastavljan od 8 dijelova, tvoreći natpis Linoooo8.

Pobjednici Lino višebojca OŠ Novi Grad iz Tuzle su, u konkurenciji dječaka, Džanit Hajdarević, iz 8-d a u konkurenciji djevojčica, već u revijalnom dijelu zapažena gimnastičarka, Nejla Murabegović iz 6-c razreda.

Lino Viber stickeri su, kako kažu učenici ali i nastavno osoblje škole, trenutno najpopularniji i najčešće korišteni u svakodnevnim prepiskama.lino tuzla 900

Lino višebojac, projekat pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, uz učešće OŠ „Novi Grad“ iz Tuzle, u maloj dvorani SKPC Mejdan a uz podršku i bodrenje negdašnjih učenika ove škole a sad ozbiljnih sportaša - karataša: Nejre Đapić, Dine Mahmud i Adija Selmana. Takmičarski dio događaja su kratkim govorima u kojima su izarazili zadovoljstvo što je Tuzla i ove godine domaćin višebojcu, u OŠ Novi Grad, otvorili direktor škole Peđa Hasić i predstavnica kantonalnog ministarstva obrazovanja, Medira Čulum, naglašavajući da ministarstvo uvijek podržava projekte značajne za razvoj sporta i svih vidova stvaralaštva i kreativnosti djece školskog uzrasta u Kantonu.lino tuzla 9002

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već treću godinu se održava i u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine. Ova sezona započela je u Tomislavgradu, a nakon Odžaka i Tuzle, Lino nastavlja turneju posjetama školama u Posušju, Konjicu, Cazinu, Grudama, Buni, Kaknju i Prijedoru.

Kontakt za više informacija:
Dobrila Močević, Prime Communications, 063 289 106, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
* Prime Communications je ovlaštena PR agencija kompanije Podravka za tržište BiHlino tuzla 9003