Bijelo Brdo
Typography

DERVENTA – U subotu 29. rujna 2018. godine u Derventi su održane Sedme posavske večeri u organizaciji Udruženja “Posavljak” iz Bijelog Brda, na kojima je nastupilo pet kulturno-umjetničkih društava. Idejni pokretač ove manifestacije je Jelica Blažević koja je istakla da su Posavske kulturne večeri manifestacija na kojoj se može vidjeti sva ljepota narodnih nošnji ovoga kraja, ali i čuti izvorna posavska pjesma.

– To je moja zamisao i drago mi je da smo uspjeli ustarajati u organizaciji. Osim nastupa pet kulturno umjetničkih društava, tu je i izložba slika, ručnih radova, jednom riječju svega onog što se rukom može proizvesti – kazala je Jelica Blažević.

derventa 900

Pokrovitelj manifestacije je potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković koji je nazočio manifestaciji i istakao njen značaj.
– Manifestacija je organizirana s ciljem da se gaji tradicija, običaji i nošnje. ovoga kraja Pohvaljujem organizatore koji su uspjeli da nas okupe – rekao je Jerković.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Udruženja “Posavljak” Franjo Blažević koji kazao " Ne dozvolimo da umre naša tradicija i običaji, ne smijemo to dopustiti. Moramo graditi ono što su naši djedovi  iočevi započeli.

Manifestaciji je prisustvovao i ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš, župan Koprivačko - križevičke županije Darko Koren, zamjenik načelnik općine Derventa Siniša Jeftić, načelnik Odjeljenja opće uprave Borivoje Golubović i drugi.

derventa 900

PRESS Posavina.org