Boris Ćavar
Typography

Članovi Lovačkog društva “Kapela” Jezerane tradicionalno su otvorili lov na divlje svinje podno vrha Velike Kapele. Na lokaciji Pišćetak ,kraj lovačkih i šumarskih nastambi, godinama se okupljaju Ličani i njihovi prijatelji na otvorenju lova.

lovci 900

Iako je skup na otvorenom, zbog korone, ove godine nije bilo puno gostiju. Od stotinjak članova, došlo ih je četrdeset posto, a dosta je lovaca iz zagrebačke i riječke okolice. Lovačko društvo im je poveznica s ličkim zavičajem. Pozdravili su ih predsjednik društva Vladimir Milohnoja i lovnik Mladen Milohnoja, koji je poveo lovce u šumski predio Pišćetak.

lovci 901
Da ipak mladi lovci dolaze u društvo, svjedoče dvije buduće lovkinje. To su kćerke predsjednika i lovnika, koje kao lovkinje možda privuku i mlade lovce. Ondje su bili i supružnici Maja i Dean Vranić, već stari lovci, kojima baka čuva djecu dok oni love po Pišćetku. Vrijeme je bilo sunčano, pa su divlji veprovi nestali u bukovoj i smrekovoj šumi. Kao da su znali raspored lovaca. No, u prolazu, mogla se vidjeti i divljač koja se danas baš ne lovi.

lovci 902

Zato nakon ličke janjetine i gulaša, lovci su mogli okušati se u ciljanju na glinene golubove. Druženje na Pišćetku potrajalo je do sumraka.Kada su lovci spustili se s Kapele, noćnim šumskim stazama zavladala je krupna divljač.

Za Posavinu.org piše Boris ĆAVARlovci 1024