Boris Ćavar
Typography

U povodu obilježavanja 30-te obljetnice egzodusa Hrvata iz Bosanske Posavine Društveno-kulturna platforma za Bosansku Posavinu raspisala je Natječaj domoljubne poezije „Posavino, volim te kao majku“ na koji se prijavilo 147 pjesama autora iz BiH, Republike Hrvatske, Njemačke, Švicarske, Austrije i Sjedinjenih američkih država.

1

Na organiziranoj svečanosti Finalne večeri natjecalo se sedam pjesama, a Ocjenjivački sud odlučio je proglasiti pjesmu autora Marka Babića iz Vukovara pobjedničkom.

Nakon glasovanja ta je pjesma osvojila najviše bodova (88). Drugo mjesto je osvojila pjesma Duška Jelaša iz Grubišnoga polja, dok je treće mjesto osvojio fra Miljenko Stojić sa Širokoga Brijega s pjesmom „Domaja“.

Na početku skupa nazočne goste je pozdravio predsjednik ove organizacije Ilija Guberac,a riječi potpore natjecateljima izrekla je i predstavnica Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Žana Ćorić.

3

Naime, već drugu godinu Platforma organizira ovaj pjesnički natječaj u spomen na poginule branitelje i civile tijekom egzodusa i Domovinskoga rata, a prošle je godine prvo mjesto odnijela pjesnikinja iz Mostara Anita Martinac.
Prema riječima pobjednika ovogodišnjeg natječaja Marka Babića pobijedila je ljubav prema Bosanskoj Posavini.

Za Posavinu.org piše: Boris Ćavar
Fotografije: Boris Ćavar

 

{jathumbnail off}