Boris Ćavar
Typography

Vlastitim rukama i sredstvima uredili Lovački dom. Lovačka udruga „HVIDRA 91-95“ Zažina je mala, ali odabrana lovačka družina. Proljetos su uređivali lovište, a preko ljeta uredili su svoj Lovački dom ili Lovačku kuću kako više vole kazati. Vlastitim rukama, alatom i materijalom, te sopstvenim sredstvima od stare lugarske kuće, koju su dobili od sisačke Šumarije, uredili su zavidan objekt za rad i boravak lovaca.

hvidr a 1024
Kako kazuje Jure Prpić, predsjednik udruge, svaki je lovac i majstor iz određene djelatnosti, pa su postali sami svoji majstori i uredili lovačku kuću. Kuća je ekološka jer struja dolazi iz akumulatora, a voda slobodnim padom s obližnjeg izvora. Brojni trofeji krase unutrašnost kuće, a lovci je krase svojim sudjelovanjem u lovu i brojnim druženjima.

lovci zazine

Svaki lov, pogotovu nakon blagdana, je i druženje lovaca. Ne može to smanjiti ni afrčka svinjska kuga. Lovci se strogo drže propisa i dobivenih uputa. Sve je dezinficirano, pa i cipele vašeg izvjestitelja. Tako rade u Žažini, uz osmijeh. Baš su u lovačkoj kući pekli janjce po ličkom receptu, a gosti bili i Dalmatinci i Zagorci. U toploj prostoriji bila je i topla ljudska riječ i osmijeh lovaca.

Za GIP napisao i snimio Boris ĆAVARzazine 1024