Boris Ćavar
Typography

Lovci „Kapele“ iz Jezerana hrabro su se upustili u gradnju novog lovačkog doma. Na mjestu srušenog, montažnog doma, raste novi lovački dom. Pronašli su i recept za sponzorstvo.

lovacki dom

Sponzori i prijatelji, kojima ovim putem zahvaljuju na pomoći, ne daju novac, već materijal. Primjerice, Šumarija, s kojima lovci dobro surađuju, daruje drvenu građu, a nekoliko pilana iz Jezerana tu građu ispile i obrade za ugradnju u novi lovački dom. Lička domišljatost nema kraja.

Tomica Pavlović, dopredsjednik i Mladen Milohnoja, lovnik, kazuju kako se novi dom radi većinom dobrovoljnim radom lovaca i uz pomoć sponzora. Primjerice, od lovačke članarine plate beton za potkrovlje, a spomenuti beton upravo čekaju, pa su radovi malo zastali. Pošto su lovci i dobri majstori, dobrovoljnim radom urediti će novi dom. Namjera je da prije ličke zime, stave dom pod krov, a ostalo će kasnije uređivati.
 
Uz dom, lovci iz Jezerana imaju i nekoliko nastambi, nastrešnica u lovištu. Na jednoj takvoj u Pešćetku, podno Male Kapele, 17. listopada zakazano je otvorenje lova. Očekuje se više od stotinu lovaca i gostiju.
 
Za GIP piše Boris Ćavar
Snimak: B. Ćava{jathumbnail off}