Boris Ćavar
Typography

U maglovito jutro 14.listopada 2017. članovi LD „Kuna“ Sela uspješno su otvorili lovnu sezonu. Imaju lovište III/103, no da bi došli do svoje lovačke kuće, moraju proći kroz tri tuđa lovišta. Zbog toga se okupljaju kod NK „Hajduk“ Sela i zahvalni su nogometašima što im ustupaju prostor. Nakon zbora kod igrališta, put do lovišta koje je u blizini. Predsjednik Igor Martinić i lovnik Dario Andrešić upozoravaju na sigurnost u lovu, zbog magle.

Među gostima je i Vlado Kireta, predsjednik Lovačkog saveza Sisačko moslavačke županije i dopredsjednik Ivica Pućko, inače član „Kune“ četiri desetljeća.

lovci kuna1

Izgleda da magla nije odgovarala fazanima, zečevima i štetočinama. Malo ih se pojavilo pred ciljnike lovaca, ali je lov bio ugodan, posebice veselo društvo. Iako su lovili situ divljač, lovci su na svakom koraku vidjeli tragove divljih svinja, koje su radile štete na usjevima. Zanimljivo je kako su pojele kukuruz nekim lovcima i rovale zemlju baš na imanjima lovaca i poljoprivrednika.

Nakon lova, odavanje počasti divljači, pa na put do lovačke kuće, kroz tri tuđa lovišta. U lovačkoj kući u Starom Frakašiću bilo je veselo do uvečer. Zanimljivo je kako je predsjednik društva zaposlen u HŽ Cargo Zagreb. Umirovljeni strojovođa Juraj Domitrović i njegov sin Josip, nezaposleni strojovođa, kuhali su gulaš koji je sve oduševio.

Na koncu je Ivica Cavrić, strojovođa iz Siska, uzeo svoj bas, a Vlado Fileković, inače dopredsjednik društva, bugariju, te sa glazbenom grupom u kojoj je još lovaca, zapjevali svima za gušt. Spomenuti Cavrić basist, morao je malo ranije otići jer uvečer vozi vlak. Lovci su umjesto njega nastavili ugodno večer u svojoj lovačkoj kući, na tuđem lovištu.

Tekst i snimke: Boris Ćavarlovci kuna