Boris Ćavar
Typography

Višegodišnji predsjednik LD “Srna” Velika Gorica Josip Jančić Babriga u Velikoj Gorici je imao veličanstveni ispraćaj u mirovinu. Na dan Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, nakon četrdeset i dvije godine službe, lovac je otišao u vatrogasnu mirovinu.

babriga vatrogasi
Ispred prostorija JVP Velika Gorica, po prvi put bez vatrogasne odore, kao “civil” Babriga je dostojno ispraćen u mirovinu. Sav vatrogasni staž proveo je u JVP Velika Gorica, gdje je jedno vrijeme bio i zapovjednik. Sportaš, vatrogasac, član Plemenite općine Turopoljske, Babriga je stigao biti i prvi među lovcima goričke “Srne”. Ondje će nastaviti biti predsjednik goričkih lovaca, gdje ima malo manje staža nego kao vatrogasac.

Od Babrige su oprostili se ne samo vatrogasci, već i ugledni ljudi Velike Gorice. Zbog toga je ga vatrogasno vozilo odvezlo do doma. Josip Jančić Babriga ima svojstven turopoljski humor. Zahvaljujući svima na ispraćaju odgovorio je kako će u mirovini posvetiti se unucima i obitelji.

Naravno, ne misli nikad otići u lovačku mirovinu, jer je za Babrigu bavljenje lovstvom doživotno. Kad epidemijske mjere popuste friški umirovljenik poziva sve prijatelje na proslavu umirovljenja u gorički Lovački dom...

Za Posavinu.org piše Boris ĆAVAR