Boris Ćavar
Typography

Pejo Šimić, hrvatski i bosanskohercegovački pjesnik i spisatelj dobitnik je ovogodišnje Književne nagrade Donat za književni doprinos. Nagradu dodjeljuje Hrvatsko književno društvo, a organizator je ogranak Zadar. Pjesnik Pejo Šimić živi u Zagrebu, rođen je u Derventi u BiH, (Bosanska Posavina) objavio je šesnaest knjiga pjesama. Još od ratnih dana poznat je po svojoj domoljubnoj i duhovnoj poeziji. Nedavno je u nakladi Matice hrvatske, ogranak Imotski objavljena njegova šesnaesta knjiga pjesama „Sve moje ljubavi“.

simic nagrada1

U ovoj knjizi kako je pjesnik napisao „Obitavaju moje najveće ljubavi, Domovina, majka, žena i Bog ..“ Na dvjesto i pedeset stranica pjesnik upečatljivo govori o svim svojim ljubavima. Ova je knjiga sigurno doprinjela da Šimić bude nagrađen za književni doprinos, ali i njegova domoljubna aktivnost. Nagrada
Donat se dodjeljuje u povodu Dana HKD-a. Biti će uručena 28. studenog u Zadru. Zanimljivo je kako je Šimića prijedložilo nekoliko podružnica iz Slavonije i Dalmacije. Jer za svojim promocijama hodio je diljem Hrvatske i BiH.
Boris Ćavarsimic nagrada