05
Fri, Jun
17 New Articles

Brčko
Typography

bukovik smrtni slucajIvo Zečević, star 48 godina, iz Donjeg Zovika, pronađen je zapaljen jučer poslijepodne na području Bukvika. Hladnim oružjem (nožem) ga je, 3. prosinca, ubio Branko Matić, star 47 godina iz Donjih Vitanovića, koji je tijekom dana uhapšen i zadržan u pritvoru.

Beživotno, nagorijelo, tijelo ubijenog mještani Bukvika pronašli su jučer u jednoj njivi, zvanoj Bare, u blizini Vitanovića. Prema informacijama Policije Brčko distrikta, najvjerojatniji motiv ovog svirepog ubojstva su narušeni prijateljsko-poznanički odnosi, te psihološki profil počinitelja, koji je od ranije bio poznat policiji.

Matić je Zečevića ubio na drugoj lokaciji, te ga naknadno prenio na lokaciju na kojoj je pronađen. Tu ga je i zapalio u pokušaju prikrivanja tragova zločina.

«Oko 14.55 h policijski službenik obavjestio je policiju da su ga mještani Bukvika telefonskim pozivom upoznali o pronalasku leša. Odmah po dojavi policijski službenici su izašli na teren kako bi izvršili osiguranje lica mjesta i omogućili obavljanje uviđaja. Poduzete su opsežne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja, no s obzirom da se zbog mraka sinoć nije moga vršiti očevid, lice mjesta je osigurano pa je uviđaj nastavljen jutros. Tijelo ubijenog prevezeno je na patološki odjel brčanske bolnice radi obavljanja obdukcije», izjavio je glasnogovornik Policije Brčko distrikta, Halid Emkić.

Matić je, u prisustvu odvjetnika, priznao policiji da je počinio ovo ubojstvo. Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna od 10 godina do dugogotrajnog zatvora.

Donosimo vam tonsku izjavu koju je šef Policije Brčko distrikta, Goran Lujić, dao na konferenciji za novinare danas u 12 sati:

Preuzeto s oficijelne stranice Radio Brcko Distrikta