15
Tue, Oct
21 New Articles

Brčko
Typography

bozo lujicBRČKO-Hrvatsko kulturno društvo «Napredak», podružnica Brčko distrikt upriličit će danas od 18 sati u «Napretkovom domu» promociju dviju knjiga prof. dr. Bože Lujića: «Božja vladavina kao svijet novoga čovjeka» i «Starozavjetni procesi».

Predstavljači su prof. dr. Mario Cifrak i prof. dr. Nikola Hohnjec a moderator Antonija Lešić iz Zagreba.
Knjigu «Božja vladavina kao svijet novoga čovjeka» izdala je prošle godine izdavačka kuća «Kršćanska sadašnjost» u nizu «Udžbenici Sveučilišta u Zagrebu».

Među istaknutim vrijednostima ove knjige jest uspješno povezivanje teologije i antropologije. Njegova druga knjiga koja će večeras biti promovirana «Starozavjetni procesi», nastala je 2004. godine i također se bavi teološkom tematikom.

Prof. dr. Božo Lujić rodom je iz sela Osječak kod Odžaka, docent je, u stalnom radnom odnosu, pri Katedri Starog zavjeta na Katoličko-bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Odmah nakon promocije knjiga, u prostorijama «Napretka» će se upriličiti i svačanost otvaranja izložbe slika nastalih na Trećim likovnim susretima u sastavu manifestacije «Frančeskovi dani», koju u Brčkom već tradicionalno organizira HKD «Napredak». Bit će izložena djela renomiranih likovnih umjetnika iz Brčko distrikta, koji su svojim djelima dali doprinos ovoj manifestaciji

Preuzeto s Radijo Brčko