11
Tue, Aug
7 New Articles

Članci o svecima
Typography

Dragi prijatelji, dragi vjernici i kršćani! Danas slavimo Duhove- Nedjelju Pedesetnice. Ovaj veliki blagdan spominje se također i kao rođendan Crkve jer se spominjemo slavnog događaja kada je Isus nakon svoga uskrsnuća apostolima i vjernima svojim poslao Duha Svetoga čijom su snagom kršćani poslije ispovijedali vjeru u Isusa Krista i propovijedali Radosnu Vijest.

duh i isus 900

Tu se rađa Crkva, tu se rađa zajednica onih koji vjeruju u Isusa i tu vjeru svojim životom i riječima svjedoče onima koji još ne povjerovaše, želeći da uvijek i svaka osoba koja nam je bliska iskusi radost prijateljestva s Gospodinom, koja je neopisiva našim ljudskim riječima.

Ali mi ovim blagdanom ne slavimo samo nešto što se već davno dogodilo, već slavimo što i nama Gospodin daje svoga Duha Svetoga, onoga koji u nama čini unutarnji dinamizam, kako bi mogli podjednako ljubiti Boga i brata čovjeka.

Bez poslanja Duha Svetoga, mi danas ne bi imali mogućnost života u Kristu. Zato danas na poseban način slavimo Duha Svetoga, pravoga Boga, i Treću Božansku Osobu.


Neka taj isti duh prosvijetli naša srca, neka razbije tamu u koju nas vodi naša nevjera, neka nas obasja svojim mirom kako bismo taj isti mir koji nam on daje mogli dijeliti sa svojim bližnjima i na taj način zvati se pravim i istinskim kršćanima.

SRETAN ROĐENDAN SVETA CRKVO, SRETAN ROĐENDAN KRŠĆANI!!!
PRESS Posavina.org