D. Svilaj
Typography

Kako su tijekom rata braća Begići pjevali "Dva su Broda ko braća rođena" jednako tako će uskoro moći zapjevati i Svilajci, s obje strane Save. Naime današnjim polaganjem kamena temeljca označen je početak izgradnje mosta na cestovnom koridoru 5C.

Prije same ceremonije izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske u Odžaku su, između ostalih, dočekali kandidati s liste HDZ BiH za općinsko vijeće, kao i kandidat za načelnika Jakov Ivanković.

Tim cestovnim pravcem će se povezivati sjever i jug Europe, a Hrvatska i BiH će omogućiti jedna drugoj snažan protok roba i ljudi, naglasio je u svom obraćanju na svečanosti Oleg Butković ministar u Vladi Republike Hrvatske. Republika Hrvatska je živo zainteresirana za gospodarski napredak BiH i njeno što brže integriranje u Europsku Uniju. U popodnevnim satima kandidat za načelnika općine Odžak iz reda HDZ BiH Jakov Ivanković je s izaslanstvom Vlade Republike Hrvatske položio vijenac na spomenik braniteljima koji su poginuli u akciji forsiranja rijeke Save. 

Ministar Oleg Butković je ponovio nekoliko puta kako HDZ Republike Hrvatske daje punu potporu kandidatu HDZ BiH gospodinu Jakovu Ivankoviću. Naročito naglasivši kako je bilo neozbiljno od drugih hrvatskih kandidata kada se nisu pojavili na dogovorenom sastanku s najvišim stranačkim dužnosnicima HDZ Republike Hrvatske. "Naša nedavna pobjeda na čelu koje je gospodin Andrej Plenković, omogućava nam da čvrsto stanemo iza vas" zaključio je između ostalog ministar Butković.