HDZ u dva Svilaja

D. Svilaj
Typography

U Gornjem i Donjem Svilaju HDZ BiH je organizirao sastanke svojih članova, a u povodu predstojećih lokalnih izbora u BiH, te izbora za jedanaestu izbornu jedinicu općih izbora u Hrvatskoj. Na sastanku u Gornjem Svilaju domaćini su izrazili svoje čuđenje činjenicom da se njihova sumještanka prijavila kao nezavisni kandidat za općinskog načelnika u Odžaku.

Isto tako se od samih Svilajaca čulo kako je neupitna potpora HDZ-ovom kandidatu Jakovu Ivankoviću osigurana u Gornjem Svilaju.

U Donjem Svilaju je među okupljenima proširena rasprava o lokalnoj problematici i infrastrukturnim objektima. Kandidat za načelnika Jakov Ivanković je podsjetio kako je aktualni načelnik u svojim nastupima tijekom protekle četiri godine stalno govorio kako ima jednak odnos i prema gradu Odžaku kao i prema ruralnim sredinama, odnosno seoskim mjesnim zajednicama. Međutim, kada se ima na umu sama činjenica da se u ulice Redže Porobića u Odžaku riješio problem odvoda voda koje su plavile taj prostor, u isto vrijeme o vodovodu u gornjim selima se još uvijek samo priča, jasno je da o jednakom odnosu nije bilo ni govora..

Nositelj liste za općinsko vijeće Anto Jurišić je podsjetio Svilajce kako oni u neposrednom susjedstvu u Slavoniji imaju jako veliki broj svojih rođaka i prijatelja koji imaju i BiH državljanstvo i pravo glasa u Odžaku, te da bi pametno i odgovorno bilo pozvati ih i osobno da izađu na predstojeće izbore i daju svoj glas za HDZ BiH. Kandidati iz oba Svilaja na narednim izborima za općinsko vijeće su Luka Gašić, Mathias Kopačević i Milena Jagić.