Dr.sc.Ivo Balukčić
Typography

obitelj bacicU povodu Svjetskoga dana sredstava društvenog priopćivanja, kojega Katolička Crkva u BiH po odredbi biskupa ove pokrajinske Crkve obilježava na zadnju nedjelju u rujnu, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić odao je priznanje i dodijelio zahvalnicu bračnom paru Nadi i Goranu Bačiću iz župa Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u Odžaku.

Priznanje je dobitnicima na kraju Pučke Sv.Mise na 45. svjetski dan medija u nedjelju 25. rujna 2011. godine u kardinalovo ime uručio župnik Ivo Balukčić.

Bračni par Bačić uz to što su zauzeti članovi u župnoj zajednici na mnogim razinama župskog pastorala, posebno strpljivo i ustrajno po vodstvom župnika Balukčića, već treću godinu uređuju i vode jednosatnu emisiju Glas vjere na Radio postaji Odžak.

Ova emisija na programu je subotom u 15 sati, a nakon toga u 16 sati emisiju preuzima i bošnjački Radio Preporod. Emisija se može slušati i preko interneta tako da mnoge osobe podrijetlom iz odžačkog kraja koji žive u inozemstvu rado slušaju ovu emisiju. Emisija uz duhovnu glazbu donosi i vijesti o događanjima u Katoličkoj Crkvi u BiH koje bira mons. Ivo Tomašević, glavni urednik Katoličke tiskovne agencije BK BiH iz Sarajeva.

Tu su i vijesti iz opće Crkve, razgovor s pojedinim osobama iz crkvenog i društvenog života, duhovne poticaje za nedjeljnu liturgiju, najave događanja u župama odžačkog kraja.

Za Posavinu piše dr.sc. Ivo Balukčić