Duhovne priče
Typography

"Moja mama je imala niz zdravstvenih i psiholoških problema; patila je od nesanice, bila je sklona ljutnji, bijesu, uvijek bolešljiva, sve do jednog dana kada se sve promijenilo. Situacija oko nje je ostala ista, ali je ona bila drugačija.Jednog dana joj reče moj otac: "Dušo, već tri mjeseca tražim posao i nisam ništa našao, idem malo u birtiju da popijem nešto s prijateljima. Moja mama mu odgovori: "Dobro."

Moj brat joj reče: "Mama, jako sam los sa svim predmetima na fakultetu...Moja mama mu odgovori: Ok, nadoknadit ćeš sve, a i ako ne uspiješ, ponovit ćeš semestar, samo što ćeš se morati ti snaći kako bi platio fakultet"
Moja sestra joj reče: "Mama, lupila sam auto. "Moja mama joj odgovori: "Nema veze, odvezi ga kod automehaničara, vidi ti kako ćeš ga platiti, a u međuvremenu ćeš ići autobusom ili metroom."

pice

Snaha moje majke joj reče jednog dana: "Morat ću se preseliti kod vas na nekoliko mjeseci. "Mama joj reče: "Dobro, potrazi posteljinu u ormaru i smjesti se na trosjed."

Okupili smo se u kući moje mame, zato sto smo se mnogo zabrinuli jer smo mislili da joj je liječnik dao visoku dozu nekog lijeka: "Birga me za sve", neku dozu od 1000 mg....mogla je lako otići u overdose.

Odlučili smo da pomognemo mami kako bi je udaljili od bilo kakve ovisnosti o nekom lijeku anti-bijes. Ali, ostadosmo iznenađeni kad smo sjeli pored nje i ona nam objasnila kako stvari stoje: "Trebalo mi je puno, puno vremena, dok sam uspjela shvatiti da je svako odgovoran za svoj život.Trebale su mi godine kako bih otkrila da moja depresija, moja nesanica i moj stres, neće nikad riješiti neki od vaših problema. Ja nisam odgovorna za vaše postupke, ali sam odgovorna za moju reakciju koju sam pokazivala. Došla sam do zaključka da je moja dužnost prema samoj sebi, da budem mirna i ostavim vama da riješite ono što se od vas očekuje.

zena radi

Išla sam na tečajeve joge, meditacije, čuda, razvoja ljudskog bića, mentalne higijene, vibracija, neurolingvističke progradacije i, u svima njima sam našla zajednički sadržaj: svi na kraju idu ka istom cilju. Ja mogu utjecati na samu sebe, a vi imate sve resurse da bi posložili vase živote. Mogu vam dati savjet samo ako mi ga zatražite, a vi ćete odlučiti da li ćete ga slijediti ili ne.

Dakle; od danas, pa nadalje, prestajem biti zona u koju cete odlagati vase odgovornosti, vase krivnje, prestajem biti pralja vaših žalopojki, odvjetnik za vase greške, zid placa, depozit za vase obaveze, onaj tko mora riješiti vase probleme ili vas rezervni kotac koji vas treba odmijeniti u vašim obavezama.

Od danas proglašavam sve vas: odraslima, neovisnima i samodovoljnima."

Od toga dana, familija je počela funkcionirati mnogo bolje, zato sto su svi znali sto im je činiti."

Nepoznati autor