G. Dubica
Typography

obnova obnova gornja dubicaGornja Dubica - U župi Gornja Dubica, od 14. lipnja do 16. lipnja, sestre rodom iz Gornje Dubice, organizirale su duhovnu obnovu za djevojke iz naše Posavine. Tema je bila; VRIJEME JE DAR BOŽJI, ISKORISTIMO GA! Ovoj duhovnoj obnovi odazvalo se 22. djevojke.

Duhovna obnova započela je pozdravom župnika i sestre Petronile, kordinatorice susreta, nakon kojeg su mladi pogledali film o časnoj sestri Slavi, misionarki koja je posvetila svoj život za druge.

Drugi dan susret je započeo predavanjem fra Velimira o tome kako mladi koriste svoje vrijeme i kome ga poklanjaju. Srž je da svoje vrijeme darujemo onome koji nam ga je i dao, svome Bogu, odnosno da mi budemo gospodari vremena a ne robovi.

 Nakon predavanja fra Velimira, s. Augustina Barišić je svjedočila iz svog bogatog i plodnog života o ljubavi i susretu sa živim Bogom. Nakon svjedočenja imali smo svetu misu u župnoj crkvi. Posljepodnevni program započeli smo predavanjem s. Leopolde o svetom Vinku koji je utemeljitelj sestara milosrdnica. Sve to što je sestra ispričala vidjeli smo i na filmu.
 
 Dan je završen svetom krunicom. I treći dan smo završili sa narodom svetom misom u 11,00 sati u župnoj crkvi. Pod svetom misom pjevale su sve djevojke pod ravnanjem sestre Petronile.
 
 Hvala Bogu na susretu i završiti ću riječima jedne od djevojaka Ivane Barukčić: Svoje vrijeme ne troši pogrešno. Daruj drugima dobri riječ, darij svoje osmijeh, razumijevanje i svijet će biti ljepši. Mir vama!

Preuzeto sa župne stranice