G. Dubica
Typography

tjelovo dubicaGornja Dubica-Svečanom Tijelovskom procesijom i svetom misom u župi Gornja Dubica proslavljena je svetkovina Tijelova. Lijepo je bilo za vidjeti kako Isus prolazi našim selom koje je bilo okićeno cvijećem, a još ljepše je da smo svi kao jedan stupali za Njim, On Pastir, mi ovce.

Svečanu svetu misu predvodio je fra Bono Kovačević uz koncelebraciju fra Velimira Bavrke. Noseći Presveto u svečanoj povorci i blagoslivljajući njime ne samo one nazočne već cijeli svijet, kršćani se u isto vrijeme podsjećaju kako oni sami svojim životom moraju biti žive pokaznice i biti izvor blagoslova za svijet.

Netko je zgodno rekao da svi ljudi stupaju u nekoj procesiji. Svi se svrstavaju iza nekoga i nekoga slijede, iako to možda nisu spremni ni priznati. Kršćani na Tijelovo ne idu u procesiji da bi nešto demonstrirali ili protiv nečega protestirali, već da pokažu da kao hodočasnici stupaju za Kristom prema konačnom cilju svog života.

Zato je Tijelovo prava prilika da se svaki kršćanin ozbiljno zapita kako predstavlja Krista u svijetu. Odgovara li njegov govor i njegovo ponašanje onom što Krist od njega očekuje? Može li se njegov život, takav kakav jest, nazvati svjedočenjem? Mir tebi!

Preuzeto sa župne stranice