G. Dubica
Typography

sv nikola g dubicaGornja Dubica-Sa kočijom, svečano i dostojanstveno, uz pratnju župnika, anđela i krampusa stigao je sv. Nikola u župu Gornja Dubica. Na ulazu u crkvu, mnogobrojna djeca pozdravila su ga pjesmom i zaželila dobrodošlicu. U crkvi je pripremljen svečan program za najdražeg dječjeg gosta.

Program su sa djecom spremile učiteljice Marina Kovačević i Janja Kovačević, a dvije pjesme sa djecom pripremio je vjeroučitelj Tomo. Na koncu sv. Nikola se zahvalio svima koji su ga ovako lijepo dočekali i poželio i sljedeće godine doći. Za svaki slučaj pozvao je krampuse da malo kroz crkvu protrče i samo malo „zaprijete“ onoj djeci koja nisu slušala.

 A da je sveti Nikola svetaca koji daruje djecu pokazao je time što je svakom djetetu darovao po jedan paketić. Župnik je uz pjesmu „Krist na žalu“, otpratio svetog Nikolu doma jer je sv. Nikola već i star i umoran i ne može više svugdje stići. Što kazati? Neka nam zagovor svetog Nikole pomogne da budemo uvijek u životu ispružena ruka svome bližnjemu!