26
Tue, Jan
4 New Articles

Hrvatska
Typography

Anka Mrak-Taritaš jedna od najpoznatijih političarki na području RH. Kao čelnica jedne političke stranke uživa povjerenje u jednom dijelu političkog spektra u Hrvatskoj.

- Na političku scenu sam se uključila 2012. godine a to je relativno kratko vrijeme. No, s druge strane, to je i relativno lijep vremenski period, kaže gospođa Mrak-Taritaš, i napominje kako uvijek nastoji govoriti samo one stvari koje može ispuniti, te da reagira na ono što je u našem političkom prostoru postavljeno na krivi način i kako uvijek iza onoga što kaže i stoji.

 Čelnica stranke GLAS Anka Mrak-Taritaš za naš portal: 

-HDZ ima priliku upravljati zemljom, ali to radi bezuspješno, a SDP se brine svojim unutarnjim sukobima, tako da nemaju vremena baviti se problemima građana. To se očituje u riječima gospođe Dalić, koja je jednom prigodom rekla: “Kako je došlo vrijeme za neke nove prilike, za neke nove ljude”. Tako je sada došlo vrijeme za neke nove stranke i nove čelnike i nije neobično da su tu Živi zid i Most, Snaga i mi i to iz jednostavnog razloga što je politička scena zasićena retorikom jednog rada a drugog govora, kaže Mrak-Taritaš

Anka Mrak Taritas

Ona smatra kako rezultat dolazi na temelju rada, jasnoće i dosljednosti.

- Nije važno samo kritizirati i ukazati što ne valja, nego biti spreman iskoristiti priliku da se nešto promijeni, nešto učini. To ljudi lako prepoznaju. Prepoznaju kako postoji netko kome je stalo do ove zemlje te da postoji netko kome je stalo da ovdje bude bolje i ono što je najvažnije, da postoji netko tko je spreman ponuditi nešto konkretno.

Komentirajući euforiju koju je u našoj zemlji svojim rezultatima stvorila Hrvatska nogometna reprezentacija, gospođa Mrak-Taritaš je kazala kako je uspjeh reprezentacije zapravo rezultat promjena koje su donesene u nju. Istakla je, kako je ista reprezentacija igrala i prije godinu dana i tada dobivala zvižduke, a danas ju svi slave. Promjenu je donio onaj koji je igrače ujedinio i oni su postali spremni pokazati zajedništvo za svoju zemlju. Pokazali su jedinstvenost i izgaranje. Nije bilo niti bahatosti a niti nekakvih bezobraznih stvari.

Na pitanje može li se to primijeniti i na politiku u Hrvatskoj čelnica GLASA kaže kako i kad se bavite politikom vi morate također pokazivati kako vam je stalo, morate pokazati energiju i želju. To je ono što se iz ove reprezentacije može i mora naučiti.

- Pamtim riječi izbornika Dalića kada nam je govorio da ni jedan igrač nije htio izaći s terena kad ih je on zvao, jer je vidio koliko su umorni. To je ono što naša politika treba prepoznati. Dakle, pokazati srce, energiju, želju, volju da nam je stalo da se nešto promijeni. Treba nuditi rješenja i načine promjena i onda će u politici biti bolje i djeca nam neće htjeti ići vani, jer imat će nadu i sigurnost. To ja želim i to se može naučiti od mladih nogometaša i njihovoga izbornika, kazala je čelnica GLASA, saborska zastupnica i zastupnica u Skupštini Grada Zagreba Anka Mrak-Taritaš za portal www.posavina.org

 Anto Pranjkić