26
Tue, Jan
4 New Articles

Hrvatska
Typography

U Šibeniku promovirana knjiga Ante Pranjkića “Na njivi Gospodnjoj”

ZEKANOVIĆ: “NA NJIVI GOSPODNJOJ” SVI DAJEMO SVOJ DOPRINOS

U sklopu manifestacije “Mjesec hrvatske knjige” koja se svake godine organizira u knjižnicama širom Hrvatske u Šibeniku je predstavljena knjiga intervjua književnika i novinara Ante Pranjkića, inače glavnog i odgovornog urednika nakladničke kuće “Kerigma-Pia” iz Zagreba. U prelijepoj atmosferi okupljenih akademskih djelatnika grada Šibenika knjigu su predstavili saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović i autor knjige. U svom izlaganju zastupnik Zekanović je istakao kako je Pranjkić svojim intervjuima želio opisati jedno vrijeme u kojem su poseban pečat dali određeni ljudi

  • On je svoje susrete s njima bilježio i sažeo u korice ove knjige, kazao je Zekanović, pokazujući knjigu i nastavio:
  • Pranjkić je u ovih dvadesetak intervjua želio pokazati kako na na njivi Gospodnjoj svi mi možemo dati svoj doprinos i nenametljivo graditi suživot jednih s drugima. Anto Pranjkić je to želio pokazati. Želio je pokazati kako o određenim ljudskim stvarima i pitanjima govore i što misle hrvatski biskupi, svećenici, političari, društveni i kulturni radnici, sportaši, između ostaloga, kazao je zastupnik Zekanović.

Zahvaljujući se ponajprije osoblju šibenske gradske knjižnice i čitaonice “Juraj Šižgorić”,predstavljaču Zekanoviću, uredniku izdanja i svim gostima Pranjkić je naglasio da je jako bitno znati da nam je svima dragi Bog dao “talente” kako bismo ih na najbolji mogući način mogli iskoristiti radeći na Njegovoj njivi, a kako ćemo ih upotrijebiti je pitanje upućeno svima nama. U svojoj knjizi intervjua, a koja je rijetka ovakvoga tipa na hrvatskoj čitalačkoj sceni, donosi intervjue s hrvatskim biskupima, svećenicima, političarima, glumcima, pjevačima, sportašima i ljudima koji neumorno na druge načine pronose Božju riječ.

sibenik promocija a pranjkic