07
Fri, Aug
1 New Articles

Hrvatska
Typography

U Velikoj Gorici je 14. svibnja 2017. godine, u organizaciji Hrvatske powerlifting organizacije i domaćeg kluba „Fortis Gym", održano međunarodno natjecanje u powerliftingu, bench pressu i deadliftu pod nazivom ˝Najjači Turopoljac 2017.˝ Među našim članovima su nastupila i dva mlada dečka iz Domaljevca, Ivan Koturić i Ilija Petrović, koji su ostvarili sjajne rezultate na svojem prvom natjecanju! Ova su dva dečka budućnosti powerliftina kluba „Adamas"za Posavinu.org portal kaže Željko Đitko, predsjednik PLK Adamas

adamas1 900

Članovi Powerlifting kluba „Adamas" su ostvarili sljedeće rezultate:

U powerliftingu, troboju snage Tea Stojšić, juniorke do 57kg zauzela je 1. mjesto u svojoj kategoriji i 3. mjesto u ukupnom poretku žena svih dobnih i težinskih kategorija u powerliftingu. Tea je čučnula 90kg, u potisku s klupe je podigla 57.5kg te je podigla 115kg u mrtvom dizanju. Rezultati u čučnju i potisku s klupe, te u totalu (262.5kg)-ukupnom zbroju podignutih težina u tri discipline, novi su hrvatski rekordi.

Ana Maslov, seniorke do 72kg zauzela je 2. mjesto u svojoj kategoriji i 7. mjesto u ukupnom poretku žena svih dobnih i težinskih kategorija u powerliftingu. Ana je čučnula 107.5kg, u potisku s klupe je podigla 47.5kg te je podigla 120kg u mrtvom dizanju.

Ivan Koturić, kadeti do 74kg, zauzeo je 1. mjesto u svojoj kategoriji i 6. mjesto među svim kadetima i juniorima. Ivan je čučnuo 145kg, u potisku s klupe je podigao 90kg te je podigao 165kg u mrtvom dizanju.

Ilija Petrović, kadeti do 105kg, zauzeo je 1. mjesto u svojoj kategoriji i 4. mjesto među svim kadetima i juniorima. Ilija je čučnuo 196kg, u potisku s klupe je podigao 140kg te je podigao 245kg. Ilija Petrović je postavio nove državne rekorde u kategoriji kadeta do 105kg u čučnju, deadliftu i totalu (581kg).

Bernard Malnar, kategorija Master 1 do 105kg zauzeo je 1. mjesto u svojoj kategoriji i 3. mjesto u ukupnom poretku seniora i mastera. Bernard je čučnuo 190kg, u potisku s klupe je podigao 150kg i te je podigao 236kg u mrtvom dizanju. Bernard Malnar je srušio hrvatske rekorde u svojoj kategoriji u čučnju, deadliftu i totalu (576 kg).

U natjecanju u bench pressu ili potisku s klupe Zoran Lovrić u kategorija Master 1 do 93 kg osvojio je 1. mjesto u svojoj kategoriji i 2. mjesto u ukupnom poretku mastera. Zoran je podigao 155kg s klupe.

U natjecanju u deadlift ili mrtvom dizanju Željko Đitko u kategorija seniora do 93 kg zauzeo je 2. mjesto u svojoj kategoriji i 8. mjesto u ukupnom poretku muškaraca svih dobnih i težinskih kategorija u deadliftu. Željko je vukao 190kg.

Tea Stojšić, juniorke do 57kg osvojila je 1. mjesto u svojoj kategoriji i 1. mjesto u ukupnom poretku žena svih dobnih i težinskih kategorija u deadliftu. Tei je priznat ostvareni rezultat od 115kg s nastupa u powerliftingu.

adamas 1024

Lijepo iznenađenje su naša dva nova mlada člana, Ivan Koturić i Ilija Petrović, koji su na svojem prvom natjecanju pokazali da su ogroman potencijal i budućnost powerliftinga u Hrvatskoj!
U ekipnom klupskom poretku Adamas je ukupni pobjednik natjecanja u powerliftingu!
Organizatori, „Fortis Gym" - Velika Gorica i Hrvatska powerlifting organizacija su odradili odličan posao oko logistike natjecanja i ambijenta, sve je prošlo po planu, uz veći broj gledatelja i odličnu sportsku atmosferu ovo natjecanje ostaje u lijepom sjećanju članovima PLK Adamas.

Hvala svima koji su nas na bilo koji način podržali u našem nastupu u Velikoj Gorici a nadasve hvala Gradu Vukovaru na financijskoj potpori našem klubu za nastup na ovom natjecanju!

Željko Đitko, predsjednik PLK Adamas