25
Wed, Nov
10 New Articles

Meditacije sestre Augustine
Typography

Biti sretan je jedan od načina biti i mudar. Kad sreća zatvori jedna vrata, često otvori druga, ali mi ponekad kao da dugo gledamo u ona zatvorena i ne vidimo otvorena vrata.

mudrost

A doživjeti istinsku sreću života znači pridonijeti onom cilju kojega i sami smatramo veličanstvenim. Zato i sada kroz ovu meditaciju, odvaži se i budi jak. Ne postavljaj si granice. Posegni prema svojoj nutrini, svome srcu, jer u tvom životu toliko snova čeka da postanu stvarnost.

I upravo zato, čini male stvari s velikim osmijehom. Imaj srca, nade i sreće i dobro razmisli prije nego nešto poželiš, baš kao što je osmogodišnjak pristupio jednom starcu s kojim je želio ući u komunikaciju, priznavši starcu da osjeća njegovu mudrost te da bi želio saznati tajnu života.

Mudri starac pogleda dječaka te mu reče; „ puno sam razmišljao za života o tome i ona se, dječače moj može sažeti u četiri riječi“!
Prva – razmišljaj o vrijednostima po kojima želiš živjeti.
Druga – vjeruj u sebe na osnovi razmišljanja koja si imao o vrijednostima po kojima ćeš živjeti.
Treća – sanjaj o stvarima koje mogu postojati na osnovi tvoga vjerovanja u sebe i vrijednostima po kojima ćeš živjeti.
A četvrta je – odvaži se i svoje snove učini stvarnima na osnovi svojih vrijednosti i vjerovanja u sebe.
I na kraju da i uistinu bio sretan; razmišljaj, vjeruj, sanjaj i odvaži se i budi sretan jer sreća je i jedan od načina  da budeš i mudar!

Sestra Augustina Barišić, Klanjateljica Krvi Kristove{jathumbnail off}