04
Sat, Jul
14 New Articles

Meditacije sestre Augustine
Typography

Sveti Don Bosco je jednom prilikom rekao da je svaka ljudska usporedba dijabolička u sebi! Snažna je to misao. Ono što je on mislio je sljedeće; Bog samo stvara pojedince i unikate! Preostaje pitati se! Jesmo li svjesni te činjenice?

mlada misa meditacija

Jesmo li svjesni svoje originalnosti? Ako smo svjesni, a pretpostavljam da jesmo, potrebno je znati i ovo, svaki puta kad se uspoređujemo s drugima na gubitku smo.

Uvijek gubimo kad se uspoređujemo jer otkrivamo da su drugi bolji, strpljiviji i da  imaju više darova… Stoga, znajmo, Bog uvijek stvara individue, pojedince. Stvara čovjeka, sebi slična, na svoju sliku...dakle, slika smo Božja. Stvorio nas je na svoju sliku. Budimo ponosni na svog velikog umjetnika! Na svog Stvoritelja!
 
I na kraju preostaje promisliti koliko se ja doživljavam kao original u Božjem stvaranju! Odražavam li u sebi i dio Božjeg srca koji nitko drugi osim čovjeka ne razumije. Zato još i danas povjerujmo svom iskustvu koje nam dolazi od Boga. Jednostavno, povjerujmo u Božju originalnost. Neka nam slika o nama bude, slika, original i unikat nas samih!

Ukoliko bismo pokušali kopirati neku osobu, ne, nećemo uspjeti. Uvijek će biti puno nedostataka. Stoga, prepoznajmo svoj dar upakiran u originalnost osobnosti pa stoga, sada dok čitaš ove retke prepoznaj u sebi Božju originalnost koju ti Bog daruje.

Zahvalimo mu riječima; « Dobri Oče, zahvaljujem Ti za tako dobar život. Zahvaljujem za još jedan dan tog života. Za dan koji nije sličan drugim danima, za novi dan milosti. Zahvaljujem ti za još jedan dan kojeg nisam zaslužio.

Zahvaljujemo Ti i za ovo mjesto u ovom trenutku. Zahvaljujem Ti Gospodine što uopće živim. Zahvaljujem ti što sam tvoj original i što koračaš samnom. Amen.

s. Augustina Barišić
Klanjateljica krvi Kristove{jathumbnail off}